|
|
 Nivo: Administration
Prodružen(a): 12/13/2008 Postovi: 702 Lokacija: Zagreb
|
e ljudi pisala sam ovo sto godina, nemojte da ne procitate =) buduci da se konstantno potezu pitanja oko toga zast se kod zlatara moze zbusit uho za 20kn a kod nas za 200, i ljude opcenito zanima sta im se lijepo moze desit ako se buse kod frenda doma, eto =) prvo o profesionalnim piercing salonima - MI IMAMO AUTOKLAVE! lol autoklav se u piercing salonima koristi za sterilizaciju nakita i pribora (hvataljke) vodenom parom pod visokim tlakom. inaktivira sve bakterije, viruse i spore. za one kojima se da chitat: http://en.wikipedia.org/wiki/Autoclavehttp://en.wikipedia.org/wiki/Sterilization_(microbiology) http://en.wikipedia.org/wiki/DisinfectionDEZINFEKCIJA NIJE STERILIZACIJA!znaci ako vash frend namoci nakit u alkohol prije nego vam ga zgura u svjezu ranu koju zovemo piercing, to nije sterilno malo o pistoljima za pirsanje  hehe piercing gun ima plasticne dijelove i jednostavno ga se NE MOZE sterilizirat u autoklavu. moze ga se obrisat alkoholom i raznim dezinfektantima ali to nije sterilizacija. nakit koji se moze ispalit tim pistoljem je od neimplatacijskog materijala (zaboga dodje 10kn  nemre bit implatacijski ni da oce heh), nesterilan, prekratak za vecinu pozicija na tijelu, onaj 'leptir' sa straznje strane predstavlja mission impossible kad se radi o ciscenju, uglavnom - ne valja (da skratim) busenje pistoljem i tim nakitom ustvari razara okolno tkivo jer je nausnica koja se ispaljuje jako tupa. komadici tkiva i kapljice krvi mogu se razletit po cijelom tom dijelu pistolja koji je najblize mjestu koje se busi, daklem ako imate tu srecu da se prije vas busio neko s hepatitisom - voila, 'piercing' za 20kn uz boleshtinu gratis btw jeste ikad vidjeli zlatara da nosi rukavice dok busi usi tim pistoljem? ja nisam.... piercing gun vs needle:http://tattoo.about.com/cs/psafety/a/piercing_guns.htmpiercing je rana, makar ne izgleda tako izvana. svaki dio tijela ima razlicit period zarastanja, najbrze zarastaju jezik, pirsevi u usnoj shupljini (tongue web, smiley..) i neki genitalni - zbog blizine sluznice. znaci!! ako vam vash zlatar kaze da za tri dana mozete promijenit nakit  moze vam isto tak rec da si razderano koljeno namazete shakom soli =) precesto smo cupali medicinke iz razvaljenih noseva da ne bi mogla sa sigurnoscu rec da ce ta promjena nakita boljet vise nego samo bushenje, plus sta povecava mogucnost da dodje do raznih komplikacija. a s druge strane ak si ostavite tu medicinku dok rana POKUSAVA zarast (jer najvjerojatnije nece s tim smecem unutra), onda ce tek bit veselja.... ako nakit nije odgovarajuceg oblika, dimenzija, materijala itd za odredjeno mjesto na tijelu - to probuseno mjesto ce il krenut naoticat, il se krenut gnojit, il ce pocet rast divlje meso oko njega. svima koji profesionalno pirsaju je jasno da svima drugima to izgleda jaako lagano, piece of cake, zabit iglu i provuc nakit. mda, i meni izgleda superjednostavno operirat mozak kad to vidim na tv-u  iskreno, kolko puta ste vidjeli da neko radi nesto jako brzo i sve to izgleda lagano a kad ste probali onda bas i nije islo? vjerovali il ne, ima vise toga sta se treba znat o samoj proceduri, nakitu, pozicioniranju, sterilizaciji i dezinfekciji i svemu ostalom, nego samo kak drzat iglu. to zna i moja baba, shiva cijeli zivot prema tome bi bila super piercer  hehehe u nekim slucajevima nestrucno napravljeni pirsevi stvarno i zarastu i ljudi nemaju nekih problema s tim. u nekim ne. pitanje je sad kolko se stvarno brinete za svoje zdravlje a ne samo za svoj novcanik hehe eto, feel free napisat sta god ocete i mislite o ovoj temi, ajd opet molim - samo bez svadjanja, budite dobri hehe
|
|
Nivo: Advanced Member
Prodružen(a): 2/2/2009 Postovi: 54 Lokacija: Slavonski Brod
|
eh... procitala sam :)) imam 5 rupica od pistolja i nije bilo komplikacija. dvije sam dobila kad sam imala 8 mjeseci, roditelji su mi to darovali xD
ostalo sam sama odlucila napravit ali sam tada imala 12,13 godina i nisam znala to sto znam danas. zahvaljujuci ovakvim stranicama ;)
samo mogu rec hvala bogu sto nist nije bilo. a i ne znam da se ikome sta dogodilo bas na resici od pistolja. i to hvala bogu hehehe! mislim da sam ja s pistoljima gotova.
|
|
 Nivo: Member
Prodružen(a): 12/20/2008 Postovi: 6 Lokacija: Rijeka
|
Ayreen je napisao(la):
a s druge strane ak si ostavite tu medicinku dok rana POKUSAVA zarast (jer najvjerojatnije nece s tim smecem unutra),
ovo je živa istina..tako sam ja prvi put kad sam bušila uši(13.g.) ...lijevo uho nikako da zaraste..stalno se gnojilo...natezala se s tim pol godine...dok mi nije dopizdilo i odlučila staviti zlatne naučnice...i uho se oporavilo u nekih tjedan-2....a kod druge rupe...medicinku sam imala 2 tjedna i odma promijenila da se nebi isto desilo... ...žIvJeTi Je TeŠkO aLi OdLuČiTi NeŠtO jE JoŠ tEžE...

|
|
Prodružen(a): 12/12/2008 Postovi: 981 Lokacija: Zagreb
|
wale je napisao(la): a i ne znam da se ikome sta dogodilo bas na resici od pistolja.
O daaaa. Piercing je piercing bez obzira da li je na pupku, nosu ili uhu.
|
|
Prodružen(a): 12/14/2008 Postovi: 129
|
predobra tema, ovo je fakat trebalo
Svaki čovijek dijete je svojih postupaka...... ;)
|
|
Prodružen(a): 12/16/2008 Postovi: 151
|
odlična tema... slažem se da bilo kakvo bušenje treba ić kod profesionalnog pircera... nikakvi zlatari.... bitnije je da ti naprave sve sterilno i da kasnije nemaš problema.... dok je u pitanju zdravlje novac nije bitan.... nagledala sam se primjera i zlatara i kućnih radiona... frendica zbog silne želje ali nedopuštenja roditelja otišla zlataru i probušila nos za 10 kuna i još joj stavi medicinku na vrh nosa valjda najveću koju je imao.... strava....  srećom pa sam ju nagovorila pa ju je maknula još drugi dan pa nije bilo problema samo je dosta krvi išlo.... pa jedna cura iz škole... nema novaca ne dopuste starci uzela doma sama iglu na vatru i bušila usta.... i stavila naušnicu dok joj poslije nije se počelo sve gnojit, odvratno je izgledalo.... jedno dobrih dva tjedna tako... ali na svu sreću povuklo se i sad je sve ok.... već ga ima godinu dana.... njih dvije su imale sreće što je dobro prošlo ali ima hrpa ljudi kojima nije... zato ljudi odi ljudima koji su stručni za to... ako vam starci nedaju strpite... to je vaše tijelo... sebi radite štetu!!!!!
|
|
Prodružen(a): 3/15/2009 Postovi: 10 Lokacija: zagreb
|
dragon je napisao(la): pa jedna cura iz škole... nema novaca ne dopuste starci uzela doma sama iglu na vatru i bušila usta.... i stavila naušnicu dok joj poslije nije se počelo sve gnojit, odvratno je izgledalo.... jedno dobrih dva tjedna tako... ali na svu sreću povuklo se i sad je sve ok.... već ga ima godinu dana....
prestrašno, ne znam jel mi gore kad se ekipa tako sama buši ili ti roditelji koji bebama od 8 mjeseci idu bušit uha. zahvaljujem bogu što moji nisu bili takvi :D i ne razumijem to da se svi pod mus moraju pirsati baš kad oni to naume, umjesto da pričekaju 18 godina ili ako nemaju para da uštede nešto, ne kupuju cigarete npr. ili se odreknu jednog-dva izlaska pa kad se skupi nek se onda pirsaju... ali ne, oni si rađe hrđavom iglom buše usta
|
|
Prodružen(a): 3/16/2009 Postovi: 21 Lokacija: Zagreb
|
iskreno nisam nikada o tome tako razmišljala ali sada kada iza sebe imam završen fax na kojem sam među ostalim predmetaima imala ine mikrobiologije itd znam da sterilizacija nije čišćenje s alkoholom....ja imam na jednom uhu 2 rupice a na drugom 1...i obje sam radila kdo zlatara...davno doduše...ko klinku od 10tak godina su me starci odveli jer sam forsala da hoću nositi naušnice a drugu sam si sama za 18 rođendan probušila kod istog zlatara...iskreno nije mi uopće palo na pamet da si idem bušiti u piercing studio jer mi je jednostavno bilo normalno bušiti rupu na uhu kod zlatara...na svu sreću ništa mi se nije dogodilo...nije se upalilo i sve 5...s obzirom da nemam nekih novih želja što se bušenja tijela tiče(rađe bi si možda u nekom trenutku još jednu malu tetovažicu :P) nemam ni bojazni ali danas stvarno treba razmisliti o tome jel svaka šuša kupi pištolj i buši uha.....
|
|
|
bambi je napisao(la):[quote=dragon] pa jedna cura iz škole... nema novaca ne dopuste starci uzela doma sama iglu na vatru i bušila usta.... i stavila naušnicu dok joj poslije nije se počelo sve gnojit, odvratno je izgledalo.... jedno dobrih dva tjedna tako... ali na svu sreću povuklo se i sad je sve ok.... već ga ima godinu dana....
a za ovo stvarno ne znam kaj bi iskomentirala...Bože sačuvaj što sve danas djeci padne na pamet...a kaj joj roditelji nisu to skužili?..pa moji bi u sekundi skužili i uf, ne želim ni razmisliti kako bi se provela....  .
|
|
|
ja sam imala cijelo desno uho izreshetano zlatarski (dok sam bila mala hehe :p), nosila sam neki super kul nakit od 20kn i ispocetka je godinama sve bilo okej a onda malo po malo se sve pocelo gnojit, divljat itd sad imam na tom uhu sa straznje strane crne tockice di su bile rupe, fakat nije da lijepo izgleda heh frendica je resicu 'samo' isla busit kod zlatara, na kraju je morala ic na kirurgiju da joj izrezuckaju nekakav gnojni chep koji se konstantno radio u tome makar nije dugo vec nosila nikakav nakit al da, ima i sretnijih slucajeva hehe
|
|
|
Tinka je napisao(la):bambi je napisao(la):[quote=dragon] pa jedna cura iz škole... nema novaca ne dopuste starci uzela doma sama iglu na vatru i bušila usta.... i stavila naušnicu dok joj poslije nije se počelo sve gnojit, odvratno je izgledalo.... jedno dobrih dva tjedna tako... ali na svu sreću povuklo se i sad je sve ok.... već ga ima godinu dana....
a za ovo stvarno ne znam kaj bi iskomentirala...Bože sačuvaj što sve danas djeci padne na pamet...a kaj joj roditelji nisu to skužili?..pa moji bi u sekundi skužili i uf, ne želim ni razmisliti kako bi se provela....  . starci nisu primijetili da se to sve ugnojilo.... ovako dok si ju pogledao nije se toliko ni vidjelo da je upaljeno... ali zinutra usna... nešto odvratno.. crveno puno krvi i gnoja... ma katastrfoa... a kasnije kad se smirilio prodala je svojima priču da je išla kod stručnog pircera u stručni studio....
|
|
Prodružen(a): 2/2/2009 Postovi: 54 Lokacija: Slavonski Brod
|
Ayreen je napisao(la):sad imam na tom uhu sa straznje strane crne tockice di su bile rupe, fakat nije da lijepo izgleda heh frendica je resicu 'samo' isla busit kod zlatara, na kraju je morala ic na kirurgiju da joj izrezuckaju nekakav gnojni chep koji se konstantno radio u tome makar nije dugo vec nosila nikakav nakit al da, ima i sretnijih slucajeva hehe heh sad cujem da se nest dogodilo. u selu mom malom nisam cula za nist ;) a jbg, kad imas 12 godina bas i ne razmisljas da ides u studio. samo sad znam da ne idem zlataru.
|
|
|
dragon je napisao(la):Tinka je napisao(la):bambi je napisao(la):[quote=dragon] pa jedna cura iz škole... nema novaca ne dopuste starci uzela doma sama iglu na vatru i bušila usta.... i stavila naušnicu dok joj poslije nije se počelo sve gnojit, odvratno je izgledalo.... jedno dobrih dva tjedna tako... ali na svu sreću povuklo se i sad je sve ok.... već ga ima godinu dana....
a za ovo stvarno ne znam kaj bi iskomentirala...Bože sačuvaj što sve danas djeci padne na pamet...a kaj joj roditelji nisu to skužili?..pa moji bi u sekundi skužili i uf, ne želim ni razmisliti kako bi se provela....  . starci nisu primijetili da se to sve ugnojilo.... ovako dok si ju pogledao nije se toliko ni vidjelo da je upaljeno... ali zinutra usna... nešto odvratno.. crveno puno krvi i gnoja... ma katastrfoa... a kasnije kad se smirilio prodala je svojima priču da je išla kod stručnog pircera u stručni studio.... ja ne mogu vjerovat...ali stvarno ne mogu......jer ako je upaljeno je i natečeno i to se vidi....ali dobro...ja još uvijek ne mogu vjerovat da je netko toliko glup (ja se ispričavam ali teško nalazim drugi izraz) da si sam ide iglom bušiti usnicu...dobro ima i gorih slučajeva i ideja znam ali opet...ne vjerujem...
|
|
Prodružen(a): 3/14/2009 Postovi: 13 Lokacija: Pula
|
bambi je napisao(la):i ne razumijem to da se svi pod mus moraju pirsati baš kad oni to naume, umjesto da pričekaju 18 godina ili ako nemaju para da uštede nešto, ne kupuju cigarete npr. ili se odreknu jednog-dva izlaska pa kad se skupi nek se onda pirsaju... ali ne, oni si rađe hrđavom iglom buše usta word !
''No one should dictate to me what I can and cannot do to my body''
|
|
Prodružen(a): 12/13/2008 Postovi: 228 Lokacija: Rakitje-Zagreb
|
ja na svu sreću nemam niti jednu zlatarsku rupu ali još uvijek ima ljudi kojima sam savjetovala da odu pirseru prije nego zlataru, ali oni i dalje gledaju jeftinoću... i naravno, njima je normalno bušit uho kod zlatara...
|
|
Prodružen(a): 1/12/2009 Postovi: 124
|
evo ja imam 5 zlatarskih rupa i 2 moje kaj sam si doslovno iglom za šivanje probušila. mladost ludost, na svu sreću nikad nisam imala niti najmanju komplikaciju, nit zaraze. a sad, realno gledajući, svaka osoba će si mislit pa nebum dala 300 kn za probušit resicu ak hoću puno rupica po uhu. frendice i ja smo si onak otišli kod zlatara i onda nam je ona po 3 rupe svakoj probušila i bile smo si jako kul pošto je moja "najnovija" rupica na resici stara jedno 7 godina, stvarno ne znam, da poželim još jednu definitivno nebi kod zlatara al mislim da nebi ni u salon. evo glupa sam po tom pitanju i stvarno ne znam kaj bi napravila
|
|
Prodružen(a): 3/15/2009 Postovi: 10 Lokacija: zagreb
|
SweetRevenge je napisao(la): pošto je moja "najnovija" rupica na resici stara jedno 7 godina, stvarno ne znam, da poželim još jednu definitivno nebi kod zlatara al mislim da nebi ni u salon.
ajde molim te reci barem jedan razlog zbog kojeg, nakon svega što si pročitala, ne bi u salon?
|
|
|
Tinka je napisao(la):dragon je napisao(la):Tinka je napisao(la):bambi je napisao(la):[quote=dragon] pa jedna cura iz škole... nema novaca ne dopuste starci uzela doma sama iglu na vatru i bušila usta.... i stavila naušnicu dok joj poslije nije se počelo sve gnojit, odvratno je izgledalo.... jedno dobrih dva tjedna tako... ali na svu sreću povuklo se i sad je sve ok.... već ga ima godinu dana....
a za ovo stvarno ne znam kaj bi iskomentirala...Bože sačuvaj što sve danas djeci padne na pamet...a kaj joj roditelji nisu to skužili?..pa moji bi u sekundi skužili i uf, ne želim ni razmisliti kako bi se provela....  . starci nisu primijetili da se to sve ugnojilo.... ovako dok si ju pogledao nije se toliko ni vidjelo da je upaljeno... ali zinutra usna... nešto odvratno.. crveno puno krvi i gnoja... ma katastrfoa... a kasnije kad se smirilio prodala je svojima priču da je išla kod stručnog pircera u stručni studio.... ja ne mogu vjerovat...ali stvarno ne mogu......jer ako je upaljeno je i natečeno i to se vidi....ali dobro...ja još uvijek ne mogu vjerovat da je netko toliko glup (ja se ispričavam ali teško nalazim drugi izraz) da si sam ide iglom bušiti usnicu...dobro ima i gorih slučajeva i ideja znam ali opet...ne vjerujem... tu bi već mogli raspravljat o brizi roditelja ali to nije ovdje tema..... ma joj ljudi svašta rađe s iglama.... katastrofa... i one fore guranja gumica u nos pa na istu foru s iglom pod vatru i drito u nos.... ma užas.....
|
|
|
heh najveci problem je ustvari sto ljudi dozivljavaju pirs uha ko 'samo' pirs uha, kao nis posebno i na uhu ti se ne moze ne znam kaj dogodit makar te busio ne znam ko... uho je dio tvog tijela ko i sve drugo, ne razumijem cemu ta degradacija hahaa :p kao manje je vazno ak ostanes bez uha jer ce ti morat komad odrezat nakon divljanja neke infekcije il sta... zast niko nejde genitalne pirseve radit kod zlatara? hehe il bradavice... to je vec pirsing, a ono je samo uho il samo nos hm?
|
|
Prodružen(a): 3/27/2009 Postovi: 103 Lokacija: Zagreb-Zapruđe
|
Ayreen je napisao(la):heh najveci problem je ustvari sto ljudi dozivljavaju pirs uha ko 'samo' pirs uha, kao nis posebno i na uhu ti se ne moze ne znam kaj dogodit makar te busio ne znam ko... uho je dio tvog tijela ko i sve drugo, ne razumijem cemu ta degradacija hahaa :p kao manje je vazno ak ostanes bez uha jer ce ti morat komad odrezat nakon divljanja neke infekcije il sta... zast niko nejde genitalne pirseve radit kod zlatara? hehe il bradavice... to je vec pirsing, a ono je samo uho il samo nos hm?
zato jer je uho "suho", a usta, nos, genitalije...tu već nije tak suho ko uho, pa je zato drugačije
šubi dubi
|
|
|
Guest |