Dobrodošli (gost) Pretraga | Aktivne teme | Članovi | Prijava | Registracija

odnos sa roditeljima, prijateljima i općenito Opcije · Pregled
Vex
objavljeno: Tuesday, January 06, 2009 3:01:37 PM

Nivo: Advanced Member

Prodružen(a): 1/3/2009
U ovoj temi možete raspravljati o odnosu sa roditeljima, prijateljima i općenito kad izlazite van, tj. kako vas doživljavaju sa tetovažom / piercingom.

Svoju prvu tetovažu sam pokazao samo staroj i to dok još nije ni bila izrađena.
Vratio sam se sa crtanja i ostala mi je skica na ramenu pa sam joj pokazao i pitao ju za mišljenje.
Nije se ništa previše bunila, a vidio sam da joj nije bilo ni svejedno.
Stari nije ni znao više od par mjeseci dok nismo išli na more.
Frendovima se naravno svima svidjela.

Kada sam napravio drugu tetovažu, pa čak i prije nego sam ju napravio, već je bilo galame doma...
Starci su mi govorili da je jedna dosta, da mi dvije ne trebaju i tak.
Kad sam došao iz salona i kad su je vidjeli, samo su šutili, nisu htjeli ništa reći.

Treću koju ću vrlo skoro ić raditi spomenuo sam starom i frendovima.
Sada su se i frendovi već počeli bunit.
Počele su priče o tome kak ću si curu nać, kak ću sa njima van takav...

Iskreno, mene uopće ne dira kaj mi ko kaže u vezi tetovaža.
To je nešto što mi se sviđa, što sam oduvijek želio i što me na neki način ispunjava...

Evo pa se raspišite...

The world around us shed their tears as our blood begins to spell.
On the sorrow and the pain that comes from a land so filled with hate.
Come and joins us in our hell and we shall see who prevails.
Maggot
objavljeno: Tuesday, January 06, 2009 4:09:11 PM

Prodružen(a): 12/13/2008
nemam tetovažu, ali je planiram uskoro napraviti... ne znam kakva će bit reakcija na nju, ali s ekipom kojom se ja družim njima ne smetaju nit tetovaže nit pirsinzi...
reakcija za pirs na jeziku kojeg imam je bil i pozitivna i negativna.... staroj je pak bilo svejedno, starom nije svejedno, on pokušava ne misliti da imam to na jeziku, jer to njemu nije normalno... njemu je normalno imati probušenu samo ušnu resicu... čak ni hrskavica ne dolazi u obzir.... baka se pravi ko da ne zna, jer to je za nju javna sramota, pa se u tom slučaju pravi glupa... ali s moje svakidašnje okoline, znači moji kolege u razredu, su bile različite reakcije.. neki su se znatiželjno raspitivali, neki su govorili zašto njima nisam došla u garažu da mi oni to probuše s hrđavim čavlem i sve ostale negativne reakcije... najgore je to, što ja nisam htjela da se sazna da imam pirs, ali kada samo jedna osoba zna, onda praktički ubrzo i svi saznaju....
iskreno nije me briga što drugi misle.. ja ću radiš sa svojim tijelom što oću i kad god oću... nitko ih ne sili da prihvate to što jesam...
sretno s novim tetovažama... samo dalje nastavi.... Ya winkles
pjur ivl
objavljeno: Tuesday, January 06, 2009 4:15:10 PM

Prodružen(a): 12/12/2008
Dva pirsića koja ionako nisu vidljivi....u početku bilo malo teže sa starcima, ali sad čak misle da nisam bolesna.
Kad sam im najavila dvije tetovaže, zakolutali su očima i duboko udahnuli.
Općenito imaju stav da griješim jer mi se to neće sviđati cijeli život. I bilo bi ih sram da netko od rodbine dozna za to (lol).
Frendovima se svima, naravno, sviđa, ali samo jedna frendica ide mojim stopama...
Doktori su profesionalni i ne reagiraju na to bilo kakvim pitanjima.

Tätowierten Menschen aller Länder, vereinigt euch!
Vex
objavljeno: Tuesday, January 06, 2009 4:43:11 PM

moja doktorica u bolnici i nije baš bila zadovoljna.
ko zna kak će reagirat kad dođem na pregled sa još dvije tetovaže, a nisam bio na pregledu već više od 4 mjeseca što znači da ovu drugu na lijevom ramenu nije ni vidjela.

SusieQ
objavljeno: Tuesday, January 06, 2009 6:27:02 PM
Nivo: Member

eh, prva reakcija moje mama je bila izraz čuđenja gađenja i pomalo ljutnje....i naravno: jooooj, pa kaj će ti to, joj fuj, joj daj to makni, joj fuj ovo, pa jel ti znaš da je to opasno...obje bake isto tako, i sad svaki put kad dodem do svojih, stalno mi to spočitavaju, i pitaju: jel si gledala na teveu, bilo je o tome, i kako se onome desilo ovo, onoj ono, i sta ja znam, i koje su dugorocne opasnosti pirsanja... i kad sam morala izvaditi zbog vađenja umnjaka, bile su presretne i rekle da to nikada vise ne stavim....a ja budem...

sto se tice obrve, nisu se bunile, mama je rekla da joj je to cak i lijepo, baka po starom...ni na mikrach nisu odreagirale burno...

a kaj se tiče prijatelja, i oni su se zgražali na jezik, joj fuj, joj kak si mogla, joj fuj....obrva naravno, je bila ok...

no, mene to ne tangira, bas me briga ko kaj misli...meni je super...
el
objavljeno: Wednesday, January 07, 2009 5:43:34 PM

misljenje mojih doma je svakakvo.
ocuhu je vise manje svejedno sto cu staviti na sebe, ali problem je sto kosta i tu se dize panika da trosim novce na gluposti.
mama mi je jednom bila rekla "makni to s lica i ponasaj se ko krscanka", no uglavnom se fokusira na to da mi nije bas pametno raditi takvo nesto, cisto zbog svega sto se moze pokupiti imajuci otvorenu ranu. buduci da je u medicini, poprilicno je opsjednuta tom cinjenicom. sve 5, samo prvu reakciju nisam nikada sazvakala.
vise manje se gledalo na to ko neku sramotu ala sto ce ti profesori/ljudi/nesto dvadeseto rec. sta ce mislit...

prijatelja i poznanika imam svakakvih. nekima je bilo slatko dok sam imala 2 komada, nakon 7-8 je vec postalo previse, iako su vecinom svi sakriveni.
nekim ljudima za koje ne bih nikad rekla da ce im valjat, valja im skroz. dobih danas bas slican kompliment...a neki se pak suzdrzavaju od komentiranja, jer nemaju sto pozitivno za rec.
zapravo cijenim iskreno misljenje od strane prijatelja, iako je ono negativno, jer zna bit poprilicno stupidno gledat nekoga kako nastimava osmjeh i uvjerava te da je ok, a zapravo misli sasvim deseto.

nemam problema s prihvacanjem kritika i logicno je da se nece svakome sve svidati.

sto se tice doktora, kod zubara nisam bila vec poprilican broj godina *kuca u tvrdo* tak da to jos nije provjereno, svi ostali su profesionalni i ne komentiraju nista.
bilo mi je simpaticno kad sam na sistematskom za fax pred 2 god prilikom pregleda tozra, kraljeznice itd savijala leda i prica doc iza mene: aha, tu imate blagu skoliozu, ovo je ok, ovo isto, tu na vratu imate nekog pauka. Weedman
jos je rekla kak joj je bas fora, samo zas nisam rade leptira stavila hehe
-ANA-
objavljeno: Wednesday, January 07, 2009 11:23:47 PM

Nivo: Administration

Mene umjesto da su poradjali meni su proucavali tetovazu:" Gle tu su vilenjaci, gle tu su gljive, ajme a vidi drvo..."
...halo, u sali sam i dajte mi anesteziju jer trebam pod hitno na carski.....Rolling eyes
Nocturna
objavljeno: Thursday, January 08, 2009 6:56:54 PM

Prodružen(a): 12/18/2008
Imam svega 2 piercinga [usna, obrva] ne računajući onih 6 na ušima i tetovažu od ramena do lakta i reakcije su isto bile svakakve. Doma su, ofc, roditelji znali kaj budem napravila jer su oni ti koji su financirali sve do sada. Njima je sve to ockaj dok je u ˝granicama normale.˝ Hehehe... Zubarica mi je držala 2 puta ˝predavanje˝ kak se njoj to ne đasvi sve kaj je oko usta i u ustima. Al to me nimalo ne čudi. Zubarica, jelte. :P Kaj se tiče ostalih, nalazim se u u društvu di su ispiercani tak da je svejedno, a kad sam napravila tetovažu onda su svi htijeli vidjeti i svima se đasvi, jedino ovi stariji, normalno, kažu da je sve to lijepo, al da kaj budem kad budem stara ? To mi jedino ide malo na živce. Al onda sam velim da budem se brinula tada kak da se sva ne raspadnem. LOL xD

...Life is too short to think all through.
Life is to short to waste it all...
Maddox
objavljeno: Thursday, January 08, 2009 8:26:40 PM

Prodružen(a): 1/8/2009
Ja sam super prošla s roditeljima, ali imala sam i divnu taktiku - još prije 18. rođendana sam ih počela zasipavati slikama kojekakvih čudnih pierceva, lijepila kuglice po licu da vidim kako bi mi što stajalo, ozbiljno razmatrala septum i općenito pravila spektakularnu predstavu od cijele stvari dok nisu oguglali toliko da se razina prigovora svela na "ali što će susjedi reći?" :D Sad znaju i za bradavice i za genitalne i ne prave probleme (to susjedi ne vide pa valjda nije tako strašno ;)), ali nemam nijedan piercing na licu/glavi, pa nisam sigurna koliko je ta tolerancija stvarna a koliko se bazira na 'daleko od očiju' :/ Sa soon-to-be tetovažom međutim ne očekujem apsolutno nikakve probleme, ta ideja im se sviđa Rolling eyes

Prijatelji su svi krajnje supportive, a najzabavnije reakcije i dalje dobivam od svog stričeka ginekologa pred penzijom ^^ "Je, dušica draga, a kaj ti je sad pak to?" - Pa vidite i sami, doktore, kao naušnica samo nije na uhu. - "Znači napičnica?"
Doktor Tom Heart
Eve
objavljeno: Thursday, January 08, 2009 9:02:12 PM

Prodružen(a): 12/19/2008
Maddox je napisao(la):
"Znači napičnica?"

ahahahaha. Angel

negooo... zasad imam samo labret i 7 na vlehima.
mama se polako navikava... al kad sam joj rekla što sve još planiram... eh.
al naviknut će se ona i na to.
a stari ko stari. "što si si ugradila tu antenu?"
od prijatelja samo pozitivni komentari.
nitko me nije napadao zbog toga.
il šute il hvale.
ah a šta me briga uostalom... ja samo čekam da skupim novce da proširim obitelj pirsića.
a past će i jedna tetovažica... vjerovatno tek za rođendan... al bude. Heart
Kris
objavljeno: Wednesday, January 14, 2009 1:06:44 PM

Prodružen(a): 1/12/2009
Sa starim nisam pola godine pričala zbog pirsa na jeziku, a sada kada ih imam tri niti ih ne kuži. Snakeman I konstantno me cima da ću poletiti ako si skinem to željezo s ušiju. Mamek opet non stop kvoca kako to nije zdravo... klasika. Jedino me uzrujalo par komentara njihovih frendova koji su mi rekli da sam se s time deklarirala u red narkomana i delikvenata (sva sreća da me vlastiti roditelji dobro poznaju i znaju kome će vjerovati). Prvi tattoo sam im pokazala za ročkas pa onda nisu vikali na mene smiley a istu praksu namjeravam isfurati i s drugom tetovažom.
Mišljenje frendova mi baš i nije bitno, ako im se sviđa onda mi laskaju njihovi komplimenti, a ako mi vele da nisam normalna onda si to protumačim u pozitivnom smislu.
Zapravo, najvažnije mi je da s dečkom/mužem/partnerom dijelim isto mišljenje po pitanju tetoviranja i pirsanja. Sadašnji boyfriend je i istetoviran i ispirsan i mene potiče i podupire u svakom novom pikanju/bušenju, i to mi je jedino bitno. Tako da kada smo na moru, ljudi nas svakako gledaju, osim kada idemo na koncerte i festivale, tamo smo "normalni i obični".

For all those who don't believe in Hell, life is the proof of it's existence.
Maggot
objavljeno: Wednesday, January 14, 2009 4:28:33 PM

hehe.. tako je i jedan prijatelj od mog starog rekao da sam ja narkomanka samo zato kaj imam dredove na glavi.. i to je još pred mnom izgovorio Guy with axe
Vex
objavljeno: Wednesday, January 14, 2009 4:38:33 PM

meni takvi komentari više nisu strani i više u biti ni ne obraćam pažnju na njih kad ih čujem negdje u gradu ili negdje drugdje.

prošle godine, na moru imao sam prilike biti na meti starijim ljudima koji su se zgražali kad su prolazili pored mene, tako da sam jednoj starijoj ženi rekao da sam nedavno izašao iz zatvora i da svi zatvorenici imaju tetovaže po rangu ubojstava, krađe, etc. Rolling eyes smiley

meni je ta zafrkancija bila fora, ali njoj baš i nije...-šta ću joj ja kad je bila dosadna, a čak i pomalo bezobrazna iako je ona mene prva napala da sam nakaza...

Ayreen
objavljeno: Wednesday, January 14, 2009 5:49:17 PM

hehehehe ljudi u ovoj zemlji su nevjerojatni Hangs itself
ovaj zeleni sam ja kad me neko iskomentira u tramvaju hehehehe Guy with axe
Minerva
objavljeno: Wednesday, January 14, 2009 8:30:59 PM

Prodružen(a): 1/6/2009
Ayreen je napisao(la):
hehehehe ljudi u ovoj zemlji su nevjerojatni Hangs itself
ovaj zeleni sam ja kad me neko iskomentira u tramvaju hehehehe Guy with axe

Da, kad smo kod toga.. Ako nije bed, kako ti po tom pitanju? Jel te cesto ljudi komentiraju, jel imas problema, koliko te smeta to..? Sorry ako je malo preintimno pitanje..
Kris
objavljeno: Thursday, January 15, 2009 9:34:55 AM

Maggot je napisao(la):
hehe.. tako je i jedan prijatelj od mog starog rekao da sam ja narkomanka samo zato kaj imam dredove na glavi.. i to je još pred mnom izgovorio Guy with axe

Pa i meni je ta njihova frendica, točnije rođakinja, onak s gađenjem rekla da sam kao narkomanka. Samo zbog lijepog odgoja sam se suzdržavala od toga da joj ne kažem što je ide.

Ayreen
objavljeno: Thursday, January 15, 2009 2:42:46 PM

hehe simply, ne izlazim iz kuce ak bas ne moram Toilet monster jer se svaki put iznerviram kolko su ljudi glupi i nekulturni. najzesci su mi oni koji mi krenu sa nekim 'bog nas svagdasjni' spikama, svi su kao neki velki krscani a ocito ne znaju ni 10 zapovijedi u kojima lepo pise nesto tipa ljubi bliznjeg svoga kao i samog sebe i ne spominji ime bozje uzalud i sve tak nest. nisam imala za sad nikakvih vecih problema, nije me niko prebio ni nis slicno, al ti svi super komentari ce me izludit vise. pocet cu izlazit sa skrniclom na glavi hehe. kuzim kad se neko zabulji, al bas da ti moraju ispsovat sve po spisku i izvrijedjat te... cisto stvar nekulture i pomanjkanja kucnog odgoja, if u ask me
Sanjišn
objavljeno: Thursday, January 15, 2009 2:52:44 PM

Nivo: Newbie

Prodružen(a): 1/15/2009
Nažalost svi smo imali prilike osjetiti ''takve'' poglede na sebi. Samo mene zanima jedna stvar. Pa kaj im one babe od 100 godina sa ljubičastim trajnama nisu čudne ?? Ja bi se prije na to zapitala dal je ta baba normalna i dali doma ima ogledalo. Al naj smješnije mi je kad mi ''kao'' alternativa ekipa bulji i čudom se čudi. Ko da sam sa marsa opala.
Kuda ode ovaj svjet ?Think

Here and now,
we're caught in time,
selling words of life
for a dime.
Kris
objavljeno: Thursday, January 15, 2009 3:31:20 PM

Recimo, moj boyfriend je prije izgledao doslovno kao Amiš. I to je ljudima bilo jako smiješno, da ne kažem da im je doslovno bio predmet izrugivanja. I nema šanse da smo otišli na neko javno mjesto, a da nismo čuli ili vidjeli podsmjehivanja, da se ljudi nisu pred nama križali i okretali za nama. Meni je to s vremenom postalo toliko iritantno da sam si formirala diplomatski odgovor na takvo izrugivanje i svakome sam počela odgovarat. Jest da je najpametnije ignorirati, ali kada ti kap prelije čašu onda jednostavno više ne možeš šutit i pustit da te vrijeđaju bez razloga.

Svaka čast Ayreen što se zatvaraš u kuću, ja bih baš iz inata odlazila čim više van i pokazala im da je ovaj svijet jednako moj koliko i njihov i da je moje osobno pravo kako ću izgledat. Pogotovo tim lajavim babama možeš na tako fin način bez nerviranja spustit da ostanu bez teksta.

Znate što je još žalosnije; to što osobno znam neke ljude svoje generacije koji dijele mišljenja s tim konzervativnim starcima i pljuju po svemu što se u njihovu kategorizaciju outlooka svrstava pod "nenormalno". Jer u današnje vrijeme se fakat malo toga može nazvati nenormalnim, prije drukčijim.

Vex
objavljeno: Thursday, January 15, 2009 4:21:09 PM

ljudi kod nas su vrlo zadrti i staromodni što u večini slučajeva rezultira vrijeđanjem u javnosti kao i druge oblike gađenja prema tetoviranim i piercanim ljudima.
najčešći komentari koje sam osobno čuo kod starijih ljudi vezano za tetovirane ljude je taj da su samo lopovi, tj. zatvorenici tetovirani.
takve stvari se ne dešavaju negdje vani, primjerice u Pragu.
bio sam tamo prošle godine u ljetu i nisam naletio na nikoga tko bi nadobacivao ili krivo pogledao. čak sam dobio i nekakvi flyer od tattoo studia od neke cure koja je rekla da obavezno moram doć...

u neboderu gdje živim ima jedan mladi par sa dvomjesečnom curicom koji su također tetovirani i cura ima nekoliko pierceva na licu.
kad se šeću sa djetetom, obično babe na klupicama komentiraju kak to nisu normalni ljudi i kakvo će to dijete izrasti.
takvo ponašanje samo pokazuje kako ima ''glupih'', neinformiranih neznalica.

naravno, nitko njima ne naređuje niti ih sili da se malo informiraju o nekim stvarima, ali opet...

ja zadnjih par dana doma vodim 3.svj. rat sa svojom bakom zbog tetovaža koje imam i koje imam u planu napraviti.
iako zvuči smiješno, mene strašno živcira sa svojim ponašanjem.
svaka tetovaža i svaki piercing ima neko značenje onome koji ga nosi, barem ja tako mislim.
svaka tetovaža na meni nešto znači i ima neko posebno mjesto u mom srcu.
ja ne tražim da me ljudi oko mene milo gledaju, ali ponašanje, neki kućni odgoj i osobito bonton im je na debeloj nuli.

Korisnici koji čitaju ovu temu
Guest

Idi na forum
U ovom forumu ne možete otvarati nove teme.
U ovom forumu ne možete odgovarati na postove.
U ovom forumu ne možete brisati Vaše postove.
U ovom forumu ne možete promijeniti Vaše postove.
U ovom forumu ne možete kreirati nove ankete.
U ovom forumu ne možete glasati u anketama.

RSS feed glavnog foruma : RSS

ZagrebTattoo tema (c) Sistrum d.o.o. (http://www.moja-trgovina.net/)