Dobrodošli (gost) Pretraga | Aktivne teme | Članovi | Prijava | Registracija

Ortodontski fiksni aparatić Opcije · Pregled
SweetRevenge
objavljeno: Sunday, January 24, 2010 1:26:56 PM

Nivo: Advanced Member

Prodružen(a): 1/12/2009
Evo i mene čeka taj pakao za kojih tjedan dva. pa ako je netko imao iskustva s time ili pozna nekog bliskog tko ima napišite mi doživljaje smiley
gothic_butterfly
objavljeno: Sunday, January 24, 2010 8:00:25 PM

Prodružen(a): 8/23/2009
imala ja xD..davno je to bilo..stavila sam ga s 11 god i skinula s 13...pa još dvije godine noćnog aparatića...a žicu iza donjih zuba imam još uvik..već 4 godine....problem je šta ja iman malu čeljust...izvadila sam ukupno 4 zdrava zuba..namjeravali i 8ice kad narastu,pa ipak nisu pa mi se na kraju na donjim zubima jedinica ponovno izbacila prema naprijed,a s obzirom da im je to u prirodi,gornja se jedinica oblikovala prema toj donjoj ali nešto je slabije izbačena..neprimjetno......to me malo muči,jer platila sam ga i preko 14.000kn...al opet kad se sjetim kakvi su izgledali..nakon zatezanja aparatića..svakih mjesec dana jel...sam pila lekadole zbog bolova...danas se osjećam ko da ga nikad nisam ni imala..eto samo me ponekad dodir na tu žicu i pregled u zubara podsjeti na to =)

"Ako se jednom probudim i ne vidim sunce, ili sam mrtav ja ili sunce..."

Jim Morrison
SweetRevenge
objavljeno: Sunday, January 24, 2010 8:04:08 PM

pa kak to da si ga platila a bila si maloljetna?
joj da.. ja nemam nikakvih vidljivih problema, čisto estetske funkcije-rastu mi osmice pa mi na doljnjoj čeljusti zub ide na unutra, reko je da neće bit potrebe za vađenjem zubi. a gore mi dvojka malo ide prek jedinice, al največi je problem kaj mi čeljust ide u V a ne u U kak bi trebalo, vidjet ćemo.. reko je ortodont da i ga nosila maksimalno godinu i pol, realno godinu i 2 mj.
jesu ti se počeli zubi nešto više kvarit nakon tog? čula sma u par navrata da se to događa
violent_femme
objavljeno: Monday, January 25, 2010 7:38:11 PM
Nivo: Member

Prodružen(a): 2/23/2009
ja nisam niti jednu jedinu plombu ni karijes imala dok ga nisam stavila. u trećem srednje sam ga stavila, isto kod privatnika. neovisno o maloljetnosti, mislim da ne možeš dobit besplatni državni aparatić osim ako su ti zubi baš u lošem stanju, a i ti socijalni ortodonti jako često idu linijom manjeg otpora i vade ljudima četvorke i slično, što zapravo neki malo profesionalniji privatnici uvijek izbjegavaju i kod njih možda duže traje da ti sve namjeste ali ne vade ti zdrave zube.

uglavnom da, počeli su mi se zubi kvarit negdje godinu dana nakon što sam ga stavila, a jednako sam ko i prije prala zube, samo možda malo duže jer sam uvijek imala osjećaj da nisu do kraja čisti. neke četiri plombe sam navukla do par mjeseci nakon što su mi ga skinuli. i to tri na šesticama, oko kojih ti ide taj prsten na kojem se drži žica od aparatića.

i još nešto što mi je ostalo iz tog razdoblja- prestala sam jest kokice, jer su mi se one ljuske od kukuruza uvijek zavlačile oko bravica i to me užasno živciralo, i na kraju ih nisam nikad opet počela jest, prisjele su mi :D
arwen
objavljeno: Monday, January 25, 2010 8:16:58 PM

Prodružen(a): 12/14/2008
nije da te plašim, al i ja sam imala donekle oke zube, al kad sam ga stavila... božeee... sad su mi zubi koma!!! Brick wall

Svaki čovijek dijete je svojih postupaka...... ;)
SweetRevenge
objavljeno: Monday, January 25, 2010 8:18:15 PM

to kvarenje me najviše brine, imam 20 godina i najzdravije zube na svijetu, a i genetski su mi dosta dobri.. sad ak počnu propadat zadavit ću se.
moje sve frendice koje su nosile su imale besplatno sve su išle prek socijalnog i nitko im niš nije vadio. ni zubi im nisu bili u ne znam kak lošem stanju.
ja nisam kod privatnika, zasad sam super zadovoljna ortodontom, dobit ću bijeli da 10 500 kn, što je najmanje do sad kaj sam čula kak se kreču cijene tih estetskih bravica.
sad si me tak isprepadala Brick wall
gothic_butterfly
objavljeno: Monday, January 25, 2010 10:46:40 PM

ja sam bila u privatnika,najpoznatiji u splitu i okolici te povremeno posjećuje studente u zagrebu..a da nisan izvadila zube danas bi imala gore stanje nego onda,jer čeljust mi je stavrno uska...a ona se ne može tek tako proširit pa je eto jel vađenje zuba lakši način....a šta se tiče kvarenja..mislin da iman najnekvalitetnije zube ikad..kvarili su se i sve..i kad su mi skinuli aparatić našli su karijes na nekoliko mjesta obično pod prstenovima i onim pločicama...a posli tega kroz nekoliko godina pokvarilo mi se negdje 4-5 zuba...al to je pozitivno jer kažu s obzirom kakvi su da je moglo bit i gore....jbg jednostavno se moran mučit cili život oko njih xD

Jim Morrison
arwen
objavljeno: Tuesday, January 26, 2010 7:07:15 AM

Prodružen(a): 12/14/2008
SweetRevenge je napisao(la):

sad si me tak isprepadala Brick wall

a neeeeeeeeeeeee!!! nije mi to bila namjera, stvarno!!! Rolling eyes
gle, to je moj slučaj.. ja sam prco morala vadit 2 zdrava zuba jer su mi smetali, a onda dok sam ga nosila su mi se blago rečeno, svi pokvarili... d'oh!
al to ti valjda isto ovisi od čovjeka, do čovjeka.. moja sestrična je, recimo, super pršla, ni jedan zub joj se nije pokvario...

ma bez brige, bit će sve u redu.. i imat ćeš ljepe zubiće!!! Yar good Yar good Yar good

Svaki čovijek dijete je svojih postupaka...... ;)
Jane Doe
objavljeno: Tuesday, January 26, 2010 1:07:55 PM

Prodružen(a): 4/2/2009
Ja nosim aparatić al samo na donjoj vilici već oko 2 godine a možda i više, prastala sam brojati Gives thy a finger
Doduše, nije fiksni, ali ga nosim stalno, osim kad jedem, znači 22 h dnevno sigurno. Kad sam ga stavila prvi puta, par dana su me boljeli zubi i čudno sam pričala, ali za brzo bude sve 5. Isto tako i svaki puta kada se zategne maehanizam malo zna bit nelagodno, ali nije niš strašno. Zapravo, mislim da če mi falit kad ga budem prestala nosit. Od tada sam bila samo par puta kod zubara i to zamjenit neke stare plombe, znaći zubi mi se nisu počeli kvarit. Inaće i moj zubar i ortodontica su me pohvalili kako imam super higijenu usta jer je to jako bitno, posebno ako se nosi aparatić. Inaće nemam neke super zube, moram pazit na njih i redovito ić na kontrolu pa da budu lijepi, a usto imam i donju vilicu prekratku pa sam vadila jednu osmicu, a za drugu čemo još vidjet. A ni to nije bed ak ideš nekom tko zna. Najbolje otić privatno na oralnu kirurgiju, nego u bolnicu. Začas si na redu i ni ne osjetiš da ti što izvade.
Meni su se zubi lijepo isparvili, mada nisam išla prvenstveno radi estetike, jer nisu ni bili neznam kako krivi, nego zbog krivog zagriza zbog kojeg sam imala problema.
Pirseve oko usta nemam, tak da ti o tome nemogu ništa reći, kao ni o cijeni, jer je razlika , naravno, između fiksnog i ovog "običnog" aparatića.
A ja mislim da se nemaš što brinut, nije to nikakav veliki bed. Ya winkles
Sretno!

... I <3 old school ...
SweetRevenge
objavljeno: Tuesday, January 26, 2010 2:39:42 PM

hehehhe to se i ja tješim da će mi za tih godinu i pol taman kosa narast i imat ću pravilne zube Partyman
hvala curkee!
pertla
objavljeno: Tuesday, January 26, 2010 6:39:18 PM

Prodružen(a): 11/26/2009
joj,ja sam valjda jedina osoba koja ga je nosila 5 god,i vise,jer sam prvo isla kod 'socijalnog',dobila besplatno i nikad,ali nikad nemoj ici u gundulicevu na stomatoloski fax u ordinaciju!
jedan mjesec mi zategnu,drugi opuste,jedna mjesec stave gujmice,druge maknu i tako u nedogled..
aja sam posebni slucaj jer mi fale dvojke i oni ih u tih tolko go nisu uspjeli popunit.
poslije sam otisla kod privatnika koji mi je skinu pola i stavio nove, naplatio 5000kn (znaci pola kao) al ni kod njega nije islo boje..
pa sam na kraju otisla sama skinuti, i kod obicnog zubara nadogradila zube, tj popunila rupe koje oni nisu s aparaticem uspjeli sloziti,a samo da su se ovi kod kojih sam prvo isla sjetili toga,da mi naprave rupe tamo di su mi trebale bit dvojke i da stavim most,krunicu,il ciste umjetne dvojke,bilo bi ok.
tako da,ne stedi novce,odi kod privatnika i u god,2 ces rijesit to..
poslij eje isto vazno da kod dobrog odes da ti ocisti sve..
ali u tolko god s aparaticem,nisam imala vecih problema ni s hranom,ni pucanjima,niti jedan karijes nisam dobila,jedino me tu i tamo znao grebat po unutrasnjosti..
SweetRevenge
objavljeno: Tuesday, January 26, 2010 7:04:13 PM

ma našla sam ja ortodonta i sad u petak idem stavljat, nije privatan nego je vanjski suradnik moje ortodontice. za sad se sve čini ok, bumo vidli.
a pošto se kod mene nema baš nekaj posebno ispravlja mislim da bude prošlo bez problema
medication
objavljeno: Tuesday, January 26, 2010 10:03:11 PM

Nivo: Member

Prodružen(a): 5/31/2009
ja sma ga nosila dobre 3 godine,
i to zato što mi je donja čeljust bila previše uvučena,rekoše. =D

Nisma morala vadit nijedan zub,
a sad kad promislim koliko sma se opirala tom aparatiću smijem se sama sebi.

Na početku stvarno malo boli - pogotovo jer te na početku dere po usnama unutra pa
se pojave afte i onda to sve skupa bude nelijepo,ali nakon nekog vremena više ne znaš da ga imaš. =)

Kad sam ga skidala,skoro da mi je žao bilo koliko sma se navikla. =D

I da,kad sam ga stavila svi su mi zubi bili zdravi,
a tako je i dan danas,4 godine nakon skidanja.

I imam osmijeh iz reklame. xD 3dange

sretno,tho. ^^
gothic_butterfly
objavljeno: Wednesday, January 27, 2010 10:19:08 AM

medication je napisao(la):

Kad sam ga skidala,skoro da mi je žao bilo koliko sma se navikla. =D

potpisujem xD

Jim Morrison
SweetRevenge
objavljeno: Wednesday, January 27, 2010 2:48:19 PM

stavil mi je krunicu i umirem oklko me gebe i žulja Not talking
Korisnici koji čitaju ovu temu
Guest

Idi na forum
U ovom forumu ne možete otvarati nove teme.
U ovom forumu ne možete odgovarati na postove.
U ovom forumu ne možete brisati Vaše postove.
U ovom forumu ne možete promijeniti Vaše postove.
U ovom forumu ne možete kreirati nove ankete.
U ovom forumu ne možete glasati u anketama.

RSS feed glavnog foruma : RSS

ZagrebTattoo tema (c) Sistrum d.o.o. (http://www.moja-trgovina.net/)