|
|
 Nivo: Advanced Member
Prodružen(a): 11/26/2009 Postovi: 32 Lokacija: Zg
|
dakle ili koliko novaca ste vec dali, ili do koliko bi maximalno isli? ili nema granica? :)
|
|
Nivo: Member
Prodružen(a): 8/20/2009 Postovi: 19
|
pošto je to jednom i zauvijek...vrijedi novaca...eto ja skupljam za tetovažu preko više manje cijelih leđa i mislim da će to biti 8 000 - 10 000 kn
|
|
Prodružen(a): 4/2/2009 Postovi: 393 Lokacija: Karlovac
|
Za rad majstora sam spremna dat koliko god treba, kad znam da ću dobit ono što želim, a to je vrhunska tetovaža. Pa do sada sam na tetoviranje potrošila skoro 10 000 kuna (točnije 9 400 kn na 3 tetovaže) i nije mi ni najmanje žao jedne lipe. Tetoviranje je luksuz i nešto za što je najmanje bitna cijena. Tu prvo gledam kako čovjek radi i kakav je njegov odnos prema ljudima i kako se ja mogu sporazumit s njime, tj. dal mi on može napravit ono što ja želim i kako želim i naravno, da mi savjetuje kako bi to još bolje napravili. Najviše volim kad mogu doć samo sa svojom idejom u glavi i eventualno s par slikica nekih detalja i da mi onda on nacrta i znam da budemo crtali sve dok ja ne budem u potpunosti zadovoljna, to je umjetnost i tako nešto košta. Ja na manje nebi htjela ni pristati, pa makar godinu dana skupljala za tetovažu. Tako ja na to gledam.
... I <3 old school ...
|
|
Prodružen(a): 5/7/2009 Postovi: 56 Lokacija: Ri/Zg
|
ne pitam novce imam zelju..pitam koliko bi ta moja zelja dosla u kunama i onda skupaljm s obzirom da imam samo jednu malu tetovazu..do sad sam potrosila 450 kn
za ovaj dio na ledjima mi treba 4 000..i to je pocetak..jer bi htjela dalje radit sliku preko cijelih leđa ali idem u etapama..
i nije mi zao..zelim nesto..i proces od te zelje do kad skupim lovu traje meni dosta vremena..pa vidim jel to stvarno to
|
|
|
Ma kako ne, pa crtanje ti ide u cijenu tetovaže, bar ja tako mislim. Samo što se ne naplaćuje posebno, nego se sve naplati kad je tetovaža gotova. Jer ne košta isto kad ti nađeš nešto gotovo u katalogu što se samo otisne na tebe, kao kad se nešto crta za mušteriju po narudžbi. To je unikat, nazovimo to tako, i saki unikat (bila to odjeća, porculan ili tetovaža) košta više. Zato recimo, nećeš nać neku tetovažu koja je custom identićnu takvu na drugoj osobi, dok ako imaš flash, možeš naletiti na "blizanku" Ja mislim da to tako nekako ide, ak sam u krivu, ispravite me.... ... I <3 old school ...
|
|
Prodružen(a): 3/27/2009 Postovi: 103 Lokacija: Zagreb-Zapruđe
|
pertla je napisao(la):dakle ili koliko novaca ste vec dali, ili do koliko bi maximalno isli? ili nema granica? :) nema granice za autorsko umjetničko djelo procjenjena cijena je bila 12.000kn pristala sam finalna cijena je bila niža no da je početna bila i više, strpila bi se duže vrijeme i opet bi to napravila
šubi dubi
|
|
Prodružen(a): 11/26/2009 Postovi: 32 Lokacija: Zg
|
uf,pa dosta ste vi novaca onda ulozili u tintu,haha ja sam za svoju vilicu 1000kn dala..sto opet nije malo novaca,samo tako iz novcanika izvadit (u roku 3 dana sam se odlucila i dogovorila za tetoviranje,jer sam prije toga,pa sigurno 5god cekala,pa reko sad il nikad:P) sljedece ce bit jos vece i zahtjevnije i s time i skuplje,a pogotovo jer e se naravno radit iz moje glave bez puno objasnjenja,haha ali nece mi bit tesko izdvojit kolko se dogovorimo,samo da,u ovo vrijeme,luksuz su ta nasa umjetnicka djela ;)
|
|
 Nivo: Administration
Prodružen(a): 12/12/2008 Postovi: 981 Lokacija: Zagreb
|
Jane Doe je napisao(la):Ma kako ne, pa crtanje ti ide u cijenu tetovaže, bar ja tako mislim. Samo što se ne naplaćuje posebno, nego se sve naplati kad je tetovaža gotova. Jer ne košta isto kad ti nađeš nešto gotovo u katalogu što se samo otisne na tebe, kao kad se nešto crta za mušteriju po narudžbi. To je unikat, nazovimo to tako, i saki unikat (bila to odjeća, porculan ili tetovaža) košta više. Zato recimo, nećeš nać neku tetovažu koja je custom identićnu takvu na drugoj osobi, dok ako imaš flash, možeš naletiti na "blizanku" Ja mislim da to tako nekako ide, ak sam u krivu, ispravite me.... Krivo. Crtanje se ne naplacuje. Tetovaza se ocjenjuje prema tome koliko je komplicirana, koliko ih ima i kakve su linije, koliko ima sjena i koliko ih je i isto to vrijedi za boju. Gleda se jos na velicinu i poziciju na tijelu. Nama je svejedno da li je slika iz kataloga ili je unikat - jednako ce kostati.
|
|
|
-ANA- je napisao(la):Jane Doe je napisao(la):Ma kako ne, pa crtanje ti ide u cijenu tetovaže, bar ja tako mislim. Samo što se ne naplaćuje posebno, nego se sve naplati kad je tetovaža gotova. Jer ne košta isto kad ti nađeš nešto gotovo u katalogu što se samo otisne na tebe, kao kad se nešto crta za mušteriju po narudžbi. To je unikat, nazovimo to tako, i saki unikat (bila to odjeća, porculan ili tetovaža) košta više. Zato recimo, nećeš nać neku tetovažu koja je custom identićnu takvu na drugoj osobi, dok ako imaš flash, možeš naletiti na "blizanku" Ja mislim da to tako nekako ide, ak sam u krivu, ispravite me.... Krivo. Crtanje se ne naplacuje. Tetovaza se ocjenjuje prema tome koliko je komplicirana, koliko ih ima i kakve su linije, koliko ima sjena i koliko ih je i isto to vrijedi za boju. Gleda se jos na velicinu i poziciju na tijelu. Nama je svejedno da li je slika iz kataloga ili je unikat - jednako ce kostati. Moj bed. Pretpostavila sam da se tako radi svugdje, jer sam čitala o tome. Neznam za kod nas u RH kako je u drugim salonima, al vani je u pricipu tako, da te flash dođe jeftiije nego custom. Tako da čisto kriva pretpostavka (kao što se isto negdje naplačuje po satu, negdje po cm2.... pa ljudi misle da je svugdje isto  ) Pa lijepo od Vas što je tako, i da, Zele se zbilja trudi oko crtanja i svega vezanog uz to, zato i jesam vaša mušterija. Kad sam se kreula tetovirat, obišla sam par salona i naišla na reakcije kao "imaš tu katalog pa si nađi nešto" i skrati_mi_muke stav... kakav savjet, kakva ideja tetovirača..... i kad sam pitala dal mi mogu nešto nacrtat, jer se radilo o cover up-u, tip mi je reko da mu pošaljem mail (a ja stojim u salonu i oni nemaju gužvu uopće  ) (a ja sam i poslala mail, al mi ni nakon 2 tjedna nisu ništa poslal; nije da sam ih čekala uopće, nego čisto da vidim dal će zbilja odgovorit  ) i onda sam došla do vas, i totalno druga priča ... I <3 old school ...
|
|
Prodružen(a): 1/3/2009 Postovi: 129 Lokacija: Knežija
|
mojih trenutnih 4 je sve zajedno koštalo 9900 kn. još mi treba 15 000 za sve kaj hoću dovršit, tj. napravit cijelu desnu do kraja i lijevu do pola... bogme skup sport, ali kaj ćeš kad to volim....
The world around us shed their tears as our blood begins to spell. On the sorrow and the pain that comes from a land so filled with hate. Come and joins us in our hell and we shall see who prevails.
|
|
Prodružen(a): 12/16/2008 Postovi: 151
|
u početku kad sam počela razmišljati o tetovazama i htjela se tetovirati.... to je bilo ono joj samo da prodem sto jeftinije, 300 kuna mi je bilo puno... a sad kad sam se tetovirala vise puta i potrošila preko 2000 kuna na tetovaze nije mi zao... jos uz to se skolujem i sve novce za tetovaze skupljam odricanjem od necega.... skratila pusenje ustedila novaca i dolaze novci, zacudila sam se koliko smanjenim pušenjem mogu ustedjeti novaca... i sad opet skupljam vec sam u nekoliko mjeseci skupila 700 kuna, skupljam za sljedecu tetovazu.... i nije mi nimalo... kad kad kazem da sam preko 1000 kuna dala za tattoo ljudi me cudno gledaju i nabacuju komentare poput: ti si luda jel ti znas sta si mozes kupiti za to, tebe je pamet napustila i tako dalje....
|
|
Prodružen(a): 3/27/2009 Postovi: 103 Lokacija: Zagreb-Zapruđe
|
dragon je napisao(la):kad kad kazem da sam preko 1000 kuna dala za tattoo ljudi me cudno gledaju i nabacuju komentare poput: ti si luda jel ti znas sta si mozes kupiti za to, tebe je pamet napustila i tako dalje.... ovisi što kome vrijedi...ja recimo mjerkam kojih 6god aparatić za zube fixni...no trebam 2 žice, gore i dole, što je 15k kn...nekako mi je velika pljačka dati 15 somova za 2 žice koje cu nosit 2 godine i imat ravne zube...s druge strane 15 somića za umjetničko djelo koje ću nosit cijeli život mi je bolja i zanimljivija investicija no, neko će odmah sutra investirat u ravne zube htjela ja investirat u izbjeljivanje pa mi reče zubarka nemoj...zdravi su ti, dolazis mi 1xgodišnje na kontrolu, izbjeljivanje će ti stanjit caklinu i postoji mogućnost da ti zubi postanu osetljiviji...pa nisam ni u to investirala....no to je pak za neku drugu temu kao što rekoh, ovisi što kome koliko vrijedi
šubi dubi
|
|
Prodružen(a): 12/16/2008 Postovi: 151
|
Mel je napisao(la):dragon je napisao(la):kad kad kazem da sam preko 1000 kuna dala za tattoo ljudi me cudno gledaju i nabacuju komentare poput: ti si luda jel ti znas sta si mozes kupiti za to, tebe je pamet napustila i tako dalje.... ovisi što kome vrijedi...ja recimo mjerkam kojih 6god aparatić za zube fixni...no trebam 2 žice, gore i dole, što je 15k kn...nekako mi je velika pljačka dati 15 somova za 2 žice koje cu nosit 2 godine i imat ravne zube...s druge strane 15 somića za umjetničko djelo koje ću nosit cijeli život mi je bolja i zanimljivija investicija no, neko će odmah sutra investirat u ravne zube htjela ja investirat u izbjeljivanje pa mi reče zubarka nemoj...zdravi su ti, dolazis mi 1xgodišnje na kontrolu, izbjeljivanje će ti stanjit caklinu i postoji mogućnost da ti zubi postanu osetljiviji...pa nisam ni u to investirala....no to je pak za neku drugu temu kao što rekoh, ovisi što kome koliko vrijedi to sam uglavnom čula od ljudi koji se zgrzavaju na tetovaze... imam frendicu koja ima sad 8 tetovaza i za svaku je izdvojila povisu svotu novaca, neki dan smo pricale i rekla mi je da i njoj cesto ljudi nabacuju komentare tipa ti nisi normalna to ti je cijela plaća itd.... alergična sam kad mi netko kaze kako ti nije zao novaca... meni nije i to je moja strast, svaka ima drukčiji način kako će zadovoljiti samoga sebe i učiniti nešto dobro za sebe... netko ce mozda ulagati u auto i to ga cini sretnim mene tetovaze cine... ja tu strast vidim u tetovazama, svakom tetovazom se osjecam bolje i nekako se osjecam drukcije, sretnije... strasno kako ljudi zadrti i ne shvacaju da se ukusi razlikuju....
|
|
Prodružen(a): 2/17/2010 Postovi: 14 Lokacija: Dubrovnik
|
Može neki kratak odgovor ako netko zna koliko je otprilike materijalni trošak studia prilikom svake tetovaže (igle, boja itd.). Ovo me interesira da vidim kolika je satnica otprilike...
|
|
Prodružen(a): 1/28/2010 Postovi: 11 Lokacija: zagabria
|
dosad apotrošio 8400 na dvije... a ide se dalje, trenutno su mali problem financije... konačnu cijenu ne znam, ali biti će velika... za sve stvari, pa tako i za tattooe, ako mi nešto znači, potrebno mi je, sviđa mi se, novci su nikakav problem... možda će trebati malo duže da skupim lovu, ali ću uzeti ili napraviti to za sebe...
|
|
|
equus je napisao(la):Može neki kratak odgovor ako netko zna koliko je otprilike materijalni trošak studia prilikom svake tetovaže (igle, boja itd.). Ovo me interesira da vidim kolika je satnica otprilike...  Racunaj ovako: -Renta prostora -Struja -Voda -Plin -Cistoca -Telefon -Internet -Sav inventar u salonu (klupe i sank u cekaonici, radni stolci i stolovi, svi ormari...) + obnavljanje svega toga -Autoklavi, ultrasonici, televizori, linije, laptopi, fax... + popravljanje svega toga -Sve potrosno (dezifektanti, antiseptici, sapuni, deterdzenti, zarulje, papirnati rucnici, papiri, olovke, toneri...) -Odlasci na seminare i konvencije (kotizacije, avionske karte ili gorivo, boravak) kako bi bili pametniji -Kupnja knjiga i dizajna kako bi klijenti imali sto veci izbor dizajna -Potrosni materijal prilikom tetoviranje (igle, cepici za boju, boja, vazelin, podloge za stol, podloge za krevet, destilirana, zastitne vrecine i folija, papirnati rucnici...) -Place svim radnicima -Mirovinsko, zdravstveno, svi porezi i sva moguca davanja drzavi... ....i ovako bi mogla nabrajati do prekosutra... To sve spada u troskove i tetovaze i piercinzi placaju sve ovo sto sam nabrojala i sve ono sto jos nisam nabrojala.
|
|
Prodružen(a): 1/8/2009 Postovi: 39
|
Jedan tattoo, 6000. I nije mi žao ni lipe, dala bih i dvaput toliko da je trebalo. Konačnu cifru za sve planirano sam ionako u startu procijenila na oko 20k malih dlakavih životinja i nikamo mi se ne žuri. Imam kasicu-prasicu i približavam se cilju
|
|
Prodružen(a): 3/21/2009 Postovi: 68
|
Ja nisam do sad puno, nekih 700 KM (2600 KN) za svih 7 komada (cifra približna jer su neke rađene u Americi, neke u Engleskoj, i tako)...
Trenutno mi je u planu 1/3 rukav koji je procjenjen na nekih 200 E... Ono što kontam je da se kvalitet plaća, naravno, ali i dalje mislim da je Zele preskup. I ne mislim da su tattoo majstori koji naplaćuju mnogo manje za istu veličinu/komplikovaneost tetovaže obavezno lošijeg kvaliteta. Naravno, ima ih mnogo koji rade bez veze i kojima niko normalan ne bi otišao, pa da je džaba. Ali ako jedan od najboljih tattoo majstora u Mančesteru naplati 90 E za poveliki tattoo sa fine-line radom i velikom crnom ptičurinom, onda ne kontam zašto se ista cijena tu traži za upola manje i upola komplikovanije tetovaže...
Nije mi želja da provociram, naravno da imate svoje razloge, jel, i drago mi je što ima ljudi koji si to tu mogu priuštiti. Ja ne mogu. :)
|
|
|
Ne znam o kojem tattoo majstoru pricas. Neki razlozi: engleski glavni porez je 17,5% a nas 23%, druga davanja su im znatno niza od nasih. Sav potrosni materijal nabavljaju u engleskoj (vjerojatno odmah iza ugla)i ne placaju porez, carinu, troskove dhl-a, sanitarne preglede i sve moguce troskove uvoza. Mi mozda 20 % toga sto koristimo u salonu kupujemo u HR a sve ostalo dolazi iz vana.
|
|
Nivo: Newbie
Prodružen(a): 9/14/2009 Postovi: 2
|
Mijenja li EU što
|
|
|
Guest |