|
|
 Nivo: Administration
Prodružen(a): 12/13/2008 Postovi: 702 Lokacija: Zagreb
|
evo, jednom za svagda, da se ne povlaci vise to pitanje anestezije kod nas hehehe u nasem slonu necete dobit nikakav anestetik ni za piercing ni za tattoo jer: - u lepoj nasoj anesteziju smije davat samo ovasteno medicinsko osoblje (doktori i medicinske sestre, shto mi nismo) - nista sta cete radit u nasem salonu ne boli tolko jako da bi zahtijevalo davanje bilo kakvog anestetika, za boga dragoga da je to tak strasno ne bi niko doso dvaput kod nas hahaha :p - svi oni sprejichi kremice i tome slicno sta se moze nanijet na samu povrsinu kozhe nece vam bas ne znam kak pomoc jer da bi anestetik bio djelotvoran mora uc u krvotok, znaci jedino da vas prvo spirsamo a onda da vam naspricamo anestetik pa da cekamo kojih 10ak min da pocne djelovat - onda stavljnje nakita ne bi ni osjetili lol - da bi se anesteziralo podrucje na kojem radimo, trebala bi vam se spichit injekcija a to bi dragi moji bolilo ko i samo pirsanje - so what's the point then... - s obzirom da su danas ljudi alergicni maltene na sam zrak koji udishu, nikad ne mozes bit 100% siguran da neces odreagirat na cak i jako mali postotak lidokaina il nekog drugog anestetika - so, necemo riskirat s tim any questions still? hehe
|
|
 Nivo: Advanced Member
Prodružen(a): 4/2/2009 Postovi: 393 Lokacija: Karlovac
|
Neznam sad za pirsing,al za tetovažu stoji da se mora zaslužit. To je neko staro praznovjerje, recimo to tako, al ima tu i istine, s boli koju pretrpiš zaslužiš svoju tetovažu, čemu kvarit tradiciju Sory za off topic, al možda i nije totalni... ... I <3 old school ...
|
|
Prodružen(a): 12/15/2008 Postovi: 57 Lokacija: zagreb
|
ako ne možete izdržati,nemojte se ići ni tetovirati ni piercati,i kraj priče... prije nema ni 2 tj.dogodilo se u jednoj privatnoj klinici kod operacije,tj.kod uspavljivanja,reakcija na anesteziju,i žena je umrla..kraj cjelokupnog med.osoblja,i opreme,nisu uspjeli spasiti ženu,, tako da anestezija nije nimalo bezopasna,i ne može se znati kako će koji organizam djelovati.. zato,ne sanjajte anestezije,i bušenja i tetoviranja,dok vi hrčete na stolu ko ludi,i spavate mirnim snom... tko voli ukrase na tijelu,neka pretrpi,a tko ne,neka nađe neki drugi hobij JER MOJ JE ŽIVOT IGRA BEZ GRANICA...
|
|
Prodružen(a): 12/14/2008 Postovi: 129
|
moja frendica je isto skoro umrla od anestezije... ma koma... al za pirsanje fakat ne treba nis takvog...
Svaki čovijek dijete je svojih postupaka...... ;)
|
|
Prodružen(a): 1/12/2009 Postovi: 85
|
Moja stara dok je radila u bolnici je imala pacijenticu koja je gore preležala 23 godine u vegetatitvnom stanju zbog pogreške anesteziologa koji ju je predozirao i ubio joj mozak. Tako da se s tim narkoticima fakat nije za zezat. I mene je strah bilo kakvog zahvata koji mora biti pod anestezijom, brrrr... Al recimo, meni je jednom zubar našpricao desni s nekim sprejem da ih umrtvi dok mi je davao lokalnu i fakat me nije boljelo. Iako ni te lokalne anestezije nisu baš najzdravije, al bez njih nema šanse da bih dopustila bilo kakvo čeprkanje po zubima. Za piercing ne vidim nikakvu poantu anestezije, eventualno za tetoviranje, al fakat ima i puno gorih boli. Recimo, depilacija i čišćenje lica, o daaaa... For all those who don't believe in Hell, life is the proof of it's existence.
|
|
Prodružen(a): 1/6/2009 Postovi: 198 Lokacija: Dugave
|
Kris je napisao(la):... al fakat ima i puno gorih boli. Recimo, depilacija i čišćenje lica, o daaaa... You got that right, sista
|
|
Nivo: Newbie
Prodružen(a): 7/9/2009 Postovi: 2
|
pa bilo je vrijeme, kad sam ja isla pupak raditi prije nekoliko godina, zele mi je dao anesteziju. sreca da nisam alergicna ni nikaj, nije nista pitao a kak sam lezala i nisam vidjela pojma nisam imala da to radi.
|
|
Prodružen(a): 1/21/2009 Postovi: 32 Lokacija: Gospić
|
ma molim te koliko to godina??? ja sam ga bušila pred freaking 6 godina i nije bilo ni A od ANESTEZIJE. ako je nešto protuzakonito onda je to tak...točka, amen, punkt! geez...
|
|
 Nivo: Administration
Prodružen(a): 12/12/2008 Postovi: 981 Lokacija: Zagreb
|
Busenje s anestetikom je bilo dozvoljeno prije, dok zakon nije zabranio davanje anestetika bilo kome osim lijecnicima. Po mome sjecanju to je bilo prije cca 10 godina.
|
|
Prodružen(a): 7/9/2009 Postovi: 2
|
minchy, chill prije 8-9 godina
|
|
 Nivo: Member
Prodružen(a): 7/5/2009 Postovi: 17 Lokacija: Osijek
|
lydia je napisao(la):pa bilo je vrijeme, kad sam ja isla pupak raditi prije nekoliko godina, zele mi je dao anesteziju. sreca da nisam alergicna ni nikaj, nije nista pitao a kak sam lezala i nisam vidjela pojma nisam imala da to radi. Da ti nije pospricao necim? To nije anestetik koliko znam, ali ima slicno djelovanje, malo utrne povrsinski pa ne osjetis toliko. Meni su pospricali tim kad sam jezik busila (u Osijeku).
|
|
|
Prije nekih mjesec dana sam išla vaditi krv i isto su mi pošpricali venu s nečime tako da skoro pa uopće nisam osjetila ubod igle. No mislim da ti sprejići nemaju veze s anestezijom nego samo umrtve površinski sloj kože, što opet nije dovoljno kod uboda prilikom pirsanja.
For all those who don't believe in Hell, life is the proof of it's existence.
|
|
Nivo: Member
Prodružen(a): 12/13/2008 Postovi: 20 Lokacija: Zagreb
|
ma da? di to? pretpostavljam privatno...
|
|
|
da, privatni labos u Gorici. For all those who don't believe in Hell, life is the proof of it's existence.
|
|
Prodružen(a): 9/11/2009 Postovi: 5
|
ja sam medicinska sestra i korz mojih 5 godina skole i svega, nikad nisam dozivjela probleme sa anestezijom kod ikojega pacijenta....
|
|
Prodružen(a): 1/21/2009 Postovi: 32 Lokacija: Gospić
|
vidiš kak je sve relativno ja znam za troje ljudi koji su imali problema s anestezijom... al toe sve jako individualno tak da....ono...što vrijedi za mene/tebe ne mora i neće vrijediti i za sve ostale.
|
|
Prodružen(a): 2/26/2010 Postovi: 2 Lokacija: ZgB grad
|
ola :) iako se moja pitanja protežu po forumima, opet moram pitat, kaj je sigurno-sigurno je ovak, planiram si piercat jezik dok ću bit na godišnjem, pa me zanima slijedeće : - dal se površina jezika pošprica nekim sprejićem da malo umrtvi površinu jezika? - kolko jako boli samo bušenje? jer uspjela sam podnjet piercanje pupka ( nisam ništa osjetila jer mi je ženska špriicala ) i 7 tetovaža,  od kojih je jedna na ristu gdje poprilično boli... al izdržala sam sve.. - nakon koliko dana mogu normalno pričat, oću nakon 7 dana moć normalno ( ko čovjek, da ne fufljam na č,ž,š i c,z,s ) jer radim s ljudima i puno moram pričat.. - dal mogu birat bilo koji nakit? ja bi sreberni sa cirkonima ( neš swarowski frendica ima) - nakon kolko mogu promijenit nakit ? - dal se trebam naručit i donjet akontaciju prije? 100% bi došla, taman 19.4, od tad sam na godišnjem... mislim da sam pitala sve kaj sam mislila :D ispričavam se na davljenu i zahvaljujem na informaciji unaprijed :)))
only God can judge me
|
|
Prodružen(a): 8/23/2009 Postovi: 62 Lokacija: brač
|
zlo89 je napisao(la):- dal se površina jezika pošprica nekim sprejićem da malo umrtvi površinu jezika? - kolko jako boli samo bušenje? jer uspjela sam podnjet piercanje pupka ( nisam ništa osjetila jer mi je ženska špriicala ) i 7 tetovaža,  od kojih je jedna na ristu gdje poprilično boli... al izdržala sam sve.. - nakon koliko dana mogu normalno pričat, oću nakon 7 dana moć normalno ( ko čovjek, da ne fufljam na č,ž,š i c,z,s ) jer radim s ljudima i puno moram pričat.. ja san radila u st i niko mi nije ništa šprica..bolia me donji dil,gornju rupicu nisan ni osjetila...bolilo me idućih 5 dana..a do 7 dana sam pričala ko velika =)...isto tako ni ja pupak nisan ni osjetila,danas ga nemam - odbacivanje šmrc...,a jezik za kojeg sam mislila da ću kroz tih par dana umrit i izvadit ga ća i sve sad je totalno super, mene ti boli i malo jači dodir,pa toliko o tome hehe,neću te onda bzvz plašit xD..toliko od mene
" Ako se jednom probudim i ne vidim sunce, ili sam mrtav ja ili sunce..."
Jim Morrison
|
|
Prodružen(a): 12/13/2008 Postovi: 228 Lokacija: Rakitje-Zagreb
|
zlo89 je napisao(la):ola :) iako se moja pitanja protežu po forumima, opet moram pitat, kaj je sigurno-sigurno je ovak, planiram si piercat jezik dok ću bit na godišnjem, pa me zanima slijedeće : - dal se površina jezika pošprica nekim sprejićem da malo umrtvi površinu jezika? - kolko jako boli samo bušenje? jer uspjela sam podnjet piercanje pupka ( nisam ništa osjetila jer mi je ženska špriicala ) i 7 tetovaža,  od kojih je jedna na ristu gdje poprilično boli... al izdržala sam sve.. - nakon koliko dana mogu normalno pričat, oću nakon 7 dana moć normalno ( ko čovjek, da ne fufljam na č,ž,š i c,z,s ) jer radim s ljudima i puno moram pričat.. - dal mogu birat bilo koji nakit? ja bi sreberni sa cirkonima ( neš swarowski frendica ima) - nakon kolko mogu promijenit nakit ? - dal se trebam naručit i donjet akontaciju prije? 100% bi došla, taman 19.4, od tad sam na godišnjem... mislim da sam pitala sve kaj sam mislila :D ispričavam se na davljenu i zahvaljujem na informaciji unaprijed :))) nikakavog sprejića nema, bušenje jezika ti je gotovo bezbolno, ja nisam ništa osjetila... ako si podnijela 7 tetovaža ovo će ti biti mačji kašalj... meni je također trebalo negdje oko 7 dana da mi splasne jezik, ali opet ti je sve to individualno.. nekome treba dulje nekome kraće... mislim da se u početku ne može nakit sa cirkonima zbog toga što taj nakit ne može u autoklav, ali kada ti sve zaraste nakom mjesec dana sve normalno možeš mijenjati, pa si onda uzmi taj nakit... možeš se naručit, ali možeš i doletit, ali sve opet ovisi da li su oni u gužvi ili nisu...
|
|
Prodružen(a): 2/26/2010 Postovi: 2 Lokacija: ZgB grad
|
hvala vam =) tolko si to želim samo me strah jel bum mogla podnjet bol poslije :D al dobro, voltaren pit i sve 5 :D
only God can judge me
|
|
|
Guest |