Dobrodošli (gost) Pretraga | Aktivne teme | Članovi | Prijava | Registracija

autoklav Opcije · Pregled
Jane Doe
objavljeno: Friday, April 17, 2009 3:24:29 PM

Nivo: Advanced Member

Prodružen(a): 4/2/2009
Imam jedno bedasto pitanje.
Što se od opreme za tetoviranje stavlja u autoklav na sterilizaciju???
Još se nisam pirsala tak da za to neznam, al prilikom tetoviranja igle su zapakirane i otvaraju se pred klijentom i montiraju na mašinicu, tako da su one sterilne čim su bile zapakirane, jel tako....

Danas sam jednog kolegu s posla odgovorila od tetoviranja na crno (nisam ga baš odgovorila, nego je sam odustao jer ja ne mijenjam svoj stav o tome i rekla sam mu da ja osobno nebi.... pa je sam odustao) i spomenula sam da ak će već ić kod dotičnog, da ga pita dal ima autoklav (jer tip tvrdi da ima svu novu opremu....klasika) . Pa mi je eto palo na pamet da priupitam u vezi autoklava i to na pravom mjestu Gives thy a finger

Nadam se da nije bed što ovo pitam Toilet monster

... I <3 old school ...
Jane Doe
objavljeno: Thursday, April 23, 2009 3:30:21 PM

Nitko ništa???
Pitanje mi je palo na pamet nakon što sam više puta čula rečenicu "pa on iglu otvara pred tobom" i to bi kao trebalo biti dovoljno za zdravstvenu sigurnost....kako da ne...

3dsarcastic

... I <3 old school ...
-ANA-
objavljeno: Wednesday, May 06, 2009 1:13:58 PM

Nivo: Administration

Prodružen(a): 12/12/2008
Igle su tvornicki zapakirane i sterilne.
u autoklav idu cjevi vodilice igala (za tetoviranje) i hvataljke i sl. (za piercing).

Autoklav sterilizator rijetko tko ima posto kosta cca 10 putavise nego sterilizator na suhi zrak.
Jedan od problema kod sterilizacije na suhi zrak osim sto nije pouzdan kao autoklav je to sto ga ljudi krivo koriste : otvaraju vratasca za vrijeme sterilizacije, temperatura se ne digne dovoljno...i masu drugih propusta.

...i jos jedna sitnica...ako netko ima sterilizator ne znaci da se zna s njim sluziti ...i ne mora znaciti da je ispravan posto ga rijeeeeetko tko provjerava.

Kopirano s FAQ-a:

Oprema
Oprema za tetoviranje i postavljanje nakita može se podijeliti u tri osnovne kategorije:

1.Potrošni materijali za jednokratnu upotrebu
2.Instrumenti koji se steriliziraju
3.Naprave koje se izoliraju nepropusnom pvc folijom.
Potrošni materijali za jednokratnu upotrebu su boje i dozeri za boje, rukavice, zaštitni pokrov za radnu plohu, igle, žileti i drugi materijali za pripremu i dezinfekciju kože te materijali za izoliranje namještaja i naprava koje je nemoguće sterilizirati. Ovi materijali se koriste samo jednom te se odmah nakon uporabe bacaju, osim igala koje se odlažu u specijalne kontejnere za opasni otpad i uništavaju na poseban za to propisan način od strane ovlaštene tvrtke.

Instrumenti koji se steriliziraju su cijevi vodilice igala za tetoviranje, razne hvataljke i alati za postavljanje nakita. Oni se između dvije upotrebe dekontaminiraju u Ultrazvučnom čistaču s dezinfekcijskom kupkom, zatim se mehanički čiste i ispiru te se pakiraju i vare u vrećice za sterilizaciju. Nakon ove procedure se na propisan način steriliziraju u autoklav sterilizatoru.

Naprave koje se ne mogu sterilizirati jer sadrže plastiku i izolacijske materijale a moraju se doticati tokom tetoviranja navlače se ili zamataju pvc vrećicama ili pvc folijom. Ova metoda služi za sprječavanje kontaminacije i prijenosa bolesti putem pogonskog dijela mašine za tetoviranje, žice s kontaktom i dijelova namještaja koje dolaze u dodir s klijentom tokom tetoviranje ili postavljanja nakita.
Jane Doe
objavljeno: Wednesday, May 06, 2009 1:57:56 PM

ANA ljubim te!!!!!
Hvala puno! Heart 3dyipi

... I <3 old school ...
Korisnici koji čitaju ovu temu
Guest

Idi na forum
U ovom forumu ne možete otvarati nove teme.
U ovom forumu ne možete odgovarati na postove.
U ovom forumu ne možete brisati Vaše postove.
U ovom forumu ne možete promijeniti Vaše postove.
U ovom forumu ne možete kreirati nove ankete.
U ovom forumu ne možete glasati u anketama.

RSS feed glavnog foruma : RSS

ZagrebTattoo tema (c) Sistrum d.o.o. (http://www.moja-trgovina.net/)