|
|
 Nivo: Advanced Member
Prodružen(a): 3/21/2009 Postovi: 68
|
-ANA- je napisao(la):Ne znam o kojem tattoo majstoru pricas. Neki razlozi: engleski glavni porez je 17,5% a nas 23%, druga davanja su im znatno niza od nasih. Sav potrosni materijal nabavljaju u engleskoj (vjerojatno odmah iza ugla)i ne placaju porez, carinu, troskove dhl-a, sanitarne preglede i sve moguce troskove uvoza. Mi mozda 20 % toga sto koristimo u salonu kupujemo u HR a sve ostalo dolazi iz vana. Pričam o Jay Smith-u iz Studio 81, a prijateljica je takođe radila tattoo za slične pare kod Jin iz Middleton Tattoo Studija (sad u Oxfordu). I kontam, naravno, da postoji razlika u troškovima uvoza materijala, porezima, ali i zakupu prostora, platama zaposlenih, itd. Ne uplićem se u ono što ne znam. Ali i u Engleskoj ima jako jako bezobrazno skupih tattoo artista, što onda još manje kontam. U tom je slučaju valjda ista razlika kao i između GAP-a i Gucci-ja - plaćaš više za etiketu...
|
|
Prodružen(a): 4/2/2009 Postovi: 393 Lokacija: Karlovac
|
Ja sam sve do ad radila kod Zeleta, isključivo jer se s njim mogu najlakše dogovoriti i sviđa mi se njegov stil. Svi koji dobro rade, i koštaju.... sad neke razlike od 100 kuna gore dolje, s tim se ne zamaram... Treba dobro polgedat galerije radova po salonim, po mnogima sam našla da je dosta tetovaža profila ljudi i realističnih prikaza životinja nekako otišlo na krivo na jednoj strani, dok Zeletovi portreti su bez greške... nije da sad hvalim tu, nego zbilja tako stvari stoje... to meni puno govori o majstoru... I u ovom salonu se zbilja uvijek ugodno osjećam
... I <3 old school ...
|
|
|
Slažem se :)
|
|
 Nivo: Member
Prodružen(a): 2/10/2009 Postovi: 9 Lokacija: Rijeka/Hrvatska
|
ja se nikad ne uplićem u ta2 teme ali sada mislim da bi trebala. prvo naslov teme je smiješan. koliko ste spremni izdvojiti za tetovažu? to bi imalo smisla jedino u slučaju da svi isto zarađujemo. 7000 kn nije ista cifra nekome tko zarađuje 15000 kn i nekome tko zarađuje 2700 kn... kao osoba koja je podosta istetovirana smatram izrazito nepristojnim kada me netko pita koliko me koštala neka tetovaža. to mi je u rangu onoga: a imaš pirseve i dole? intimno! ako imate malo mozga u glavi onda nećete na forumu nekog salona raspravljati kako je taj salon skup i po čemu oni to točno misle da su bolji. kada već imate pristup internetu proguglajte stvari koje vas zanimaju. na londonskoj ta2 konvenciji radi 100-tinjak ta2 artista koji si ne mogu kupiti štand novcem. tamo su jer su dobili pozivnicu. pozivnicu su dobili jer su u 100 najboljih na svijetu. i zele na toj konvenciji osvojio prvu nagradu. nakon svega toga se nađu ljudi koji će se pitati šta si on umišlja? zašto je tako skup? i u čemu je točno razlika između toga šta će mi on napraviti i moj susjed koji tetovira doma ali dobro crta i kupio je pravu mašinicu? ančice ti se ljudima ideš opravdavati kako mi kod uvoza plaćamo carinu, sanitarnu inspekciju, porez i razne druge troškove uvoza i dostave ali u konačnici to njima nije bitno. netko tko misli da se bogatiš će to misliti i dalje. ja mislim da najveću cijenu imaju odlasci na konvencije i stručne edukacije. to ne možete izraziti u novcima. sve godine učenja i napredovanja u svojoj struci stvaraju naše ime ali i cijenu naše usluge. sigurno da pomaže i to šta neki od nas biraju skupu opremu jer smatramo da je bolja. sa tetovžama je jednako kao i sa svim drugim u životu. povući ću paralelu s autima jer mi je draga. možete kupiti fiat punto i on će vas voziti onoliko koliko je njegov vijek trajanja i nećete imati prevelika očekivanja jer nije ga niste baš nešto puno platili pa se ni ne možete žaliti. možete također kupiti bentley, ferrari ili neku drugu skupu marku. na nju se nećete moći žaliti i neće imati nikakve greške jer je u startu taj auto koštao toliko da bi bio besprijekoran. tako je i sa tetovažama. ako želite voziti u životu dobre aute ili pušiti dobre cigare izdvojiti ćete malo veću cifru za to. ako se želite dobro istetovirati to vas jednako tako neće zaobići :) mene je zele tetovirao uz 10-ak drugih artista. i jako sam zadovoljna s tetovažom. i doći ću mu opet :)
|
|
|
akcije rade oni koji nemaju posla. misliš da je u redu na stranici od jednog salona raditi reklamu za drugi? vratimo se na one moje aute. ti si sada na sajtu od honde i svi pričaju o svojim hondama a ti im objašnjavaš kako je peugeot baš super uspješni saloni nikada ne rade akcije jer nema potrebe. kako bi točno trebao glasiti slogan jedne takve: akcija pupak! još malo pa nestalo! meni je to na nivou prosječne babe placarice... kao što si i sama rekla može zele biti najbolji na svijetu, ali si laik i ne znaš to prepoznati, samo hoćeš svoju tetovažu...onda odeš na forume drugih salona i tamo se raspituješ za njihove cijene. u današnje vrijeme većina salona ima svoje neke stranice ili majspejsove ili što već. ako nemaju forum uvijek ih možeš kontaktirati mailom. google je tvoj prijatelj
|
|
Nivo: Newbie
Prodružen(a): 6/15/2009 Postovi: 8 Lokacija: Zagreb
|
[quote=tako je i sa tetovažama. ako želite voziti u životu dobre aute ili pušiti dobre cigare izdvojiti ćete malo veću cifru za to. ako se želite dobro istetovirati to vas jednako tako neće zaobići :) mene je zele tetovirao uz 10-ak drugih artista. i jako sam zadovoljna s tetovažom. i doći ću mu opet :)[/quote]
ja mislim da on dobro tetovira, ali ja osobno ne volim njegov stil, tako da ću svakako morat u Budimpeštu, Lisabon ili negdje drugdje u Evropi/SAD...grozno mi je kaj recimo osobi XY istetovira velikog zmaja kao unikatnog i onda tog istog zmaja u umanjenoj i malo drugačijoj verziji štanca dalje - znači, ako želiš biti relativno unikatan, moraš potegnuti dosta dalje od Hrvatske po tintu
to nisu nikakve kritike - jednostavno previše brijem po stranicama s tetovažama. pa sam postao razmažen
|
|
Prodružen(a): 2/17/2010 Postovi: 14 Lokacija: Dubrovnik
|
ja na to gledam malo drugačije...pa da i ja usporedim s autima...ako ste izbor smanjili na npr. kupovinu Ferraria ili Lamborginia... e sada znate da su to dva po svim performansama, imageu, testovima, statusu vrlo slična auta i da nemaju baš neke razlike i svodi se na osobni ukus kupca, ali onda vidite da Ferrari košta 500.000€, a Lambo 300.000€...a u biti su manje-više ista auta...mislim da dalje ne moram objašnjavam kakve ovo veze ima s tetoviranjem...
|
|
|
equus je napisao(la):ja na to gledam malo drugačije...pa da i ja usporedim s autima...ako ste izbor smanjili na npr. kupovinu Ferraria ili Lamborginia... e sada znate da su to dva po svim performansama, imageu, testovima, statusu vrlo slična auta i da nemaju baš neke razlike i svodi se na osobni ukus kupca, ali onda vidite da Ferrari košta 500.000€, a Lambo 300.000€...a u biti su manje-više ista auta...mislim da dalje ne moram objašnjavam kakve ovo veze ima s tetoviranjem... Upravo ono što je bila poenta moga texta par postova više...
|
|
 Nivo: Administration
Prodružen(a): 12/12/2008 Postovi: 4 Lokacija: Zagreb
|
limeni je napisao(la):[quote=tako je i sa tetovažama. ako želite voziti u životu dobre aute ili pušiti dobre cigare izdvojiti ćete malo veću cifru za to. ako se želite dobro istetovirati to vas jednako tako neće zaobići :) mene je zele tetovirao uz 10-ak drugih artista. i jako sam zadovoljna s tetovažom. i doći ću mu opet :) ja mislim da on dobro tetovira, ali ja osobno ne volim njegov stil, tako da ću svakako morat u Budimpeštu, Lisabon ili negdje drugdje u Evropi/SAD...grozno mi je kaj recimo osobi XY istetovira velikog zmaja kao unikatnog i onda tog istog zmaja u umanjenoj i malo drugačijoj verziji štanca dalje - znači, ako želiš biti relativno unikatan, moraš potegnuti dosta dalje od Hrvatske po tintu to nisu nikakve kritike - jednostavno previše brijem po stranicama s tetovažama. pa sam postao razmažen[/quote] Ako se radi o npr zmaju vikinškog stila, oni su uvijek gotovo isti jer ih vežu stilski elementi. Glava, kandža i rep su slični do te mjere da ih laik neupućen u stil ne može razlikovati pa misli da su isti. No i sam si primijetio da je različita veličina te da je malo drugačiji dizajn (položaj, razina detalja i slično) što znači da je ipak ostao unikat. Unikat ne znači da ti majstor radi nešto što nije slično ničemu što je već napravio. Majstori koji su prepoznatljivi, poznati i priznati imaju na prvi pogled prepoznatljiv stil. To znači da kad vidiš npr lubanju, zmaja ili bilo koji drugi dizajn koji je radio, znaš da ga je radio majstor XY jer su skoro isti kao ostale lubanje i zmajevi koje je već napravio (samo malo manji i izmijenjeni). I to ti je tako i u Budimpešti,Lisabonu,SADu i gdje god hoćeš.
|
|
|
equus je napisao(la):ja na to gledam malo drugačije...pa da i ja usporedim s autima...ako ste izbor smanjili na npr. kupovinu Ferraria ili Lamborginia... e sada znate da su to dva po svim performansama, imageu, testovima, statusu vrlo slična auta i da nemaju baš neke razlike i svodi se na osobni ukus kupca, ali onda vidite da Ferrari košta 500.000€, a Lambo 300.000€...a u biti su manje-više ista auta...mislim da dalje ne moram objašnjavam kakve ovo veze ima s tetoviranjem... mislim da nekome tko može dati za jedan od svojih auta 300000 €, 100 ili 200 tisuća eura u životu ne igra neku veliku ulogu jer ima gnjusno puno novaca  nitko neće dati zadnje pare za takav auto. ali kada smo već kod tog istog ferrarija kada kupiš njega onda ti oni zauvijek plaćaju sve kazne za prebrzu vožnju a lamborgini ne hahahaha ja imam puno tetovaža. za neke me ne spašavaju ni isprike tipa bila sam mladi i pijana. samo nema opravdanja. bila sam mlada i neupućena, dolazila sam iz grada u kojem tada nije bilo dobrih ta2 artista i naučila sam nažalost na vlastitim greškama koliko je bilo pogrešno tetovirati se tako. danas više nemam tako puno mjesta na tijelu i obećala sam sama sebi da ću taj prostor koji je ostao potrošiti na dobre tetovaže a ne na frendove koji uče raditi i ful su mi super. malo sam prestara za to :) ja biram artiste po stilu. sigurno neću doći zeletu da mi istetovira npr. old school srce. to ne znači da on to ne bi dobro odradio. preprofesionalan je za to. tehnički bi taj ta2 bio savršen ali ne mislim da bi u njemu guštao. ako smo dobri onda ću mu valjda pružiti priliku da mi radi nešto u čemu će uživati. @ limeni što se tiče prepoznavanja stila... kada već briješ po tattoo sajtovima i pregledavaš radove raznih artista onda znaš da se neka imena često ponavljaju. šta stvarno na prvu ne prepoznaš nešto što je radio paul booth ili robert hernandez? njih sam izdvojila iz mase ali po kriteriju da rade potpuno drukčiji stil. mogao je to biti bilo tko drugi... mogla sam te pitati ako si iz zagreba da li znaš prepoznati lubanje od crnog? ;) tako je lako prepoznati i zeletov rad. i svi bi oni bili sretni kada ne bi morali odrađivati kineska slova i štatijaznamkojevećnonsense ali to im posao i najčešće ne mogu birati. kada odeš u dobar salon barem znaš da će biti tehnički besprijekorno.
|
|
Prodružen(a): 12/12/2008 Postovi: 981 Lokacija: Zagreb
|
Kao sto je receno: "Vecina nije upucena u takve stvari" smatram da je potpuno bespotrebno svadjati se koji tetovirac je bolji/losiji i koji bi s obzirom na svoju kvalitetu trebao koliko naplacivati. Svatko od klijenata zna zasto je dosao po uslugu kod odredjenog tetoviraca a isto tako svaki tetovirac zna sto nudi, po kojoj cijeni i zasto je to tako.
|
|
Prodružen(a): 12/13/2008 Postovi: 702 Lokacija: Zagreb
|
'kolko para je netko spreman izdvojit za tattoo' mi je u rangu s onim 'kolko boli' :p =) sve su to sasvim individualne stvari; neko ce dat milion eura za svoje tetovaze makar nakon toga zivio na kruhu i vodi godinu dana, neko ce otic kod susjeda u garazu i stetovirat si pol ledja za 300kuna. da nemamo svi razlicita misljenja i ukuse svijet bi bio jedno jako dosadno mjesto =) a sto se tice kolko koji majstor naplacuje, uopce ne razumijem cemu ta rasprava. kome se ne svidja ne mora se tetovirat kod tog artista, ima ih falabogu sad vec na sve strane i skupljih i jeftinijih :p a sama kvaliteta rada pojedinog majstora vec isto spada u necje osobne preference... ajte ljudovi da ovo ne preraste u forum fajt  hehehe =)
|
|
Prodružen(a): 12/14/2008 Postovi: 129
|
|
|
Nivo: Newbie
Prodružen(a): 6/15/2009 Postovi: 8 Lokacija: Zagreb
|
zele je napisao(la):limeni je napisao(la):[quote=tako je i sa tetovažama. ako želite voziti u životu dobre aute ili pušiti dobre cigare izdvojiti ćete malo veću cifru za to. ako se želite dobro istetovirati to vas jednako tako neće zaobići :) mene je zele tetovirao uz 10-ak drugih artista. i jako sam zadovoljna s tetovažom. i doći ću mu opet :) ja mislim da on dobro tetovira, ali ja osobno ne volim njegov stil, tako da ću svakako morat u Budimpeštu, Lisabon ili negdje drugdje u Evropi/SAD...grozno mi je kaj recimo osobi XY istetovira velikog zmaja kao unikatnog i onda tog istog zmaja u umanjenoj i malo drugačijoj verziji štanca dalje - znači, ako želiš biti relativno unikatan, moraš potegnuti dosta dalje od Hrvatske po tintu to nisu nikakve kritike - jednostavno previše brijem po stranicama s tetovažama. pa sam postao razmažen Ako se radi o npr zmaju vikinškog stila, oni su uvijek gotovo isti jer ih vežu stilski elementi. Glava, kandža i rep su slični do te mjere da ih laik neupućen u stil ne može razlikovati pa misli da su isti. No i sam si primijetio da je različita veličina te da je malo drugačiji dizajn (položaj, razina detalja i slično) što znači da je ipak ostao unikat. Unikat ne znači da ti majstor radi nešto što nije slično ničemu što je već napravio. Majstori koji su prepoznatljivi, poznati i priznati imaju na prvi pogled prepoznatljiv stil. To znači da kad vidiš npr lubanju, zmaja ili bilo koji drugi dizajn koji je radio, znaš da ga je radio majstor XY jer su skoro isti kao ostale lubanje i zmajevi koje je već napravio (samo malo manji i izmijenjeni). I to ti je tako i u Budimpešti,Lisabonu,SADu i gdje god hoćeš. [/quote] možda sam se malo nespretno izrazio, uvijek je razlika (bar kod mene) između razgovora face2face i onog na forumima....uglavnom, mislim da si se ti specijalizirao u nekim pravcima i tu si među vodećim svjetskim facama....mene zanima jedan half sleev s motivima iz mog života, ful u boji, i mislim kontaktirat tebe, Victor-a iz Portugala i još neke oko realizacije, lova nije problem, želim postići dobru komunikaciju s Majstorom i da u konačnici on izvadi misli iz moje glave i nacrta ih na mojoj nadlaktici...
|
|
|
Guest |