Dobrodošli (gost) Pretraga | Aktivne teme | Članovi | Prijava | Registracija

odnos sa roditeljima, prijateljima i općenito Opcije · Pregled
Romi.
objavljeno: Friday, August 21, 2009 5:17:14 AM

Nivo: Member

Prodružen(a): 7/5/2009
Cini mi se kao jedna od problematicnijih stvari sto se tice odnosa tetovaza i staraca to sto nas starci dozivljavaju kao svoje produzetke. Oni to ne bi stavili na sebe i mada im se tudje tetovaze mogu i svidjeti, ali NE na NJIHOVOJ djeci. To im dodje kao da su sebe tetovirali. I bas to sto ti, Jane Doe, kazes. Pate ako napravis bilo sta sto oni ne bi, kao da nisi osoba za sebe. I sve sto napravis, a da ih nisi pitao za upute i jos se kosi s njihovim vidjenjem savrsenog zivota, samo sebi radis na stetu.. Tim gore ako tetoviranje dozivljavaju kao sramotu i "zigosanje" kakvo se cesto vidja po zatvorima i vojsci. Pa mislim, kao da je isto hoces li na nadlaktici imati zeleno grbavo ispisano JNA i ispod Marica/Janja/Zdravka ili ces imati work of art; cvijece, leptire ili zmajeve.. 3dhe

Moja me stara iznenadila i to pozitivno! Inace je pomalo konzerva i mislila sam da ce siziti jer je sizila kad sam radila piercing na jeziku, ali me sa zanimanjem ispitivala sta bi tetovirala, gdje i sl., dok je stari (koji je inace liberalniji) odmah izvalio kako je to glupost i da cu pozaliti za par godina. A mama je odmah stala na moju stranu i bockala ga tipa "bolje da se ne bunis, i ja cu se tetovirati pa ces vidjeti" Gives thy a finger
Kasnije je, pak, izvalio nesto drugo. Isli smo u neke goste gdje sam znala da ce biti postarija ekipa, kumovi i sl. pa sam obula duge rifle (tattoo je na stopalu i gleznju). A tata je, cim me vidio, izvalio da bolje da obucem nesto krace jer je prevruce za rifle............. a i tattoo mi se ne vidi 3dlol

Sve u svemu, ljudi oko mene su uglavnom pozitivno reagirali na tetovazu. Cak su me dobrano iznenadili i stariji, uglavnom su se divili bojama, velicini i sl.
aka
objavljeno: Wednesday, September 09, 2009 6:32:20 PM
Nivo: Newbie

Prodružen(a): 6/7/2009
moji doma su se maaalo šokirali, al sad su pirs već prihvatili, i uopće se to više ne spominje...
mami je naravno bio problem što trošim novce na gluposti i rekla je da ona razumije da ja naginjem indiji i africi ali da sam hrvatica i da se tako moram ponašat hahaha :D ... možda bi bila zadovoljnija da si istetoviram grb na čelo umjesto pirsa =)
a tatu je najviše mučilo kako mi je to štanga ugrađena unutra hahaha i njemu je bio problem šta ih nisam prethodno pripremila na to... :)
al dobro je, šta se tiće njih, sad je sve normalno...koda ga i nemam =)
društvo, kako ko, neko se zabulji, neko pita zaš imam pirs nasred čela, nekome je predivan...i tako...ima ljudi koji se boje hahaha i koji me ne mogu gledat u oči nego u pirs :D:D al ima i ljudi koji ga uopće ni ne primjete... =) ili jako dobro skrivaju to da su ga primjetili...
ima ih svakakvih, šareni svijet, mene to sve zabavlja =)
Chicksaw_
objavljeno: Sunday, January 24, 2010 12:13:24 AM

Nivo: Advanced Member

Prodružen(a): 3/28/2009
Ili zato da se pokažu/pohvale kao ja sam kul imam tetovažu :D

Music is what feelings sound like.
Iris.
objavljeno: Monday, February 08, 2010 11:35:45 PM

Nivo: Newbie

Prodružen(a): 8/23/2009
Inače su reakcije okoline na pirseve i tetovaže više-manje grozne. imam sreću pa mi roditelji nisu takvi, uvijek su podupirali moje 'mušice' tako da su jako dobro prihvatili tetovažu. pirseva nemam previše, osim onih standardnih na uhu, desno 6, lijevo 4 naušnice. jedino mi znaju ić na živce komentari okoline tipa 'ti nisi normalna, jednog dana će ti bit žao, uništavaš si kožu, bla bla..'

When all is dead and gone, we know who lost and won, but does it matter when all is dead and gone?
Korisnici koji čitaju ovu temu
Guest

Idi na forum
U ovom forumu ne možete otvarati nove teme.
U ovom forumu ne možete odgovarati na postove.
U ovom forumu ne možete brisati Vaše postove.
U ovom forumu ne možete promijeniti Vaše postove.
U ovom forumu ne možete kreirati nove ankete.
U ovom forumu ne možete glasati u anketama.

RSS feed glavnog foruma : RSS

ZagrebTattoo tema (c) Sistrum d.o.o. (http://www.moja-trgovina.net/)