Dobrodošli (gost) Pretraga | Aktivne teme | Članovi | Prijava | Registracija

zlatari & co. vs pirseri Opcije · Pregled
Delma
objavljeno: Sunday, February 07, 2010 8:23:34 PM

Nivo: Newbie

Prodružen(a): 2/7/2010
Uho sam bušila 8 puta kod zlatara i nije se ništa dogodilo, sve je u redu.
Sad bi voljela labret probušit ALI nemam 18 godina i nemam dopuštenje roditelja i prilično sam spremna probušit ga sama (čitaj: riskirati i napraviti glupost)
Neću to doma napravit ako ima kakav studio tu u Zagrebu da to može napravit kako se spada i bez tih papira, roditelja ovo i ono. :/
gothic_butterfly
objavljeno: Sunday, February 07, 2010 9:59:21 PM

Nivo: Advanced Member

Prodružen(a): 8/23/2009
Delma je napisao(la):
Neću to doma napravit ako ima kakav studio tu u Zagrebu da to može napravit kako se spada i bez tih papira, roditelja ovo i ono. :/

ako i nađeš neki studio koji će ti to napravit kako si ti zamislila..onda na kraju ispada da je sigurnije da ga sama napraviš..ionako neće bit dobar ko kad profi radi...neću ti pametovat kad si očito već odlučila..al jednom ćeš žalit..nije da ih malo znam...jbt ženska si je nagurala naušnicu sa onim leptirićem iza u usnu..katastrofa za zube..a zamalo je probila meso usnice..koža je pobijelila oko toga i sve..izmrcvarila je meso i vrlo brzo ga je izvadila pa je izbjegla nešto gore kao i ožiljke, ali zato veliki osjećaj krivnje danas

"Ako se jednom probudim i ne vidim sunce, ili sam mrtav ja ili sunce..."

Jim Morrison
Ayreen
objavljeno: Tuesday, February 09, 2010 6:49:11 PM

Nivo: Administration

Prodružen(a): 12/13/2008
gothic_butterfly je napisao(la):
ako i nađeš neki studio koji će ti to napravit kako si ti zamislila..onda na kraju ispada da je sigurnije da ga sama napraviš..ionako neće bit dobar ko kad profi radi...neću ti pametovat kad si očito već odlučila..al jednom ćeš žalit..nije da ih malo znam...jbt ženska si je nagurala naušnicu sa onim leptirićem iza u usnu..katastrofa za zube..a zamalo je probila meso usnice..koža je pobijelila oko toga i sve..izmrcvarila je meso i vrlo brzo ga je izvadila pa je izbjegla nešto gore kao i ožiljke, ali zato veliki osjećaj krivnje danas

Applause
potpisujem
pppp
objavljeno: Monday, July 12, 2010 4:50:56 PM

Prodružen(a): 8/28/2009
nakon svega napisanog i procitanog me sram pitati ovo, ali nemam koga drugoga. smiley

svjesna sam svega negativnog i posljedica i mogucih upala i ostalog, ali svejedno sam se odlucila na busenje usiju kod zlatara.
najobicnije busenje, dolje na sredini resice. nisu mi uopce probusene usi.

samo za vas pitanje - to se nije spominjalo jos ovdje - da li mogu kod zlatara doci sa svojim nakitom pa da mi njega gurne umjesto medicinke?
ne znam kako tocno izgleda onaj "pistolj", negdje sam procitala da se u njega stavi medicinka pa da on medicinkom u biti probusi uho? Eh?
jer bih ja stavila ravne barbelle sa kuglicama, a cini mi se da bi ona stanga od barbella mogla biti sira od onog dijela medicinke koji prolazi kroz uho pa ne znam jel bi se to odmah moglo gurnuti bez vecih problema kasnije..

ne treba mi pametovanje, nakit cu tako i tako kupiti kod zeleta, tako da se ovo ne mora shvatiti kao rusenje posla. Ya winkles
puno hvala!
gothic_butterfly
objavljeno: Monday, July 12, 2010 7:25:16 PM

pppp je napisao(la):
nakon svega napisanog i procitanog me sram pitati ovo, ali nemam koga drugoga. smiley

svjesna sam svega negativnog i posljedica i mogucih upala i ostalog, ali svejedno sam se odlucila na busenje usiju kod zlatara.
najobicnije busenje, dolje na sredini resice. nisu mi uopce probusene usi.

samo za vas pitanje - to se nije spominjalo jos ovdje - da li mogu kod zlatara doci sa svojim nakitom pa da mi njega gurne umjesto medicinke?
ne znam kako tocno izgleda onaj "pistolj", negdje sam procitala da se u njega stavi medicinka pa da on medicinkom u biti probusi uho? Eh?
jer bih ja stavila ravne barbelle sa kuglicama, a cini mi se da bi ona stanga od barbella mogla biti sira od onog dijela medicinke koji prolazi kroz uho pa ne znam jel bi se to odmah moglo gurnuti bez vecih problema kasnije..

ne treba mi pametovanje, nakit cu tako i tako kupiti kod zeleta, tako da se ovo ne mora shvatiti kao rusenje posla. Ya winkles
puno hvala!

mislin da ti to ne može..u pištolj ti idu samo te neke njihove medicinke koje su i uže od nakita koji se koristi u salonima.

Jim Morrison
Ayreen
objavljeno: Tuesday, July 13, 2010 1:02:16 PM

isto mislim da ne moze; pistolj je slozen tak da u njega ide s jedne strane onaj 'leptir' koji zakopcava medicinku, a s druge sama medicinka. znaci kad ti spuca to u uho, medicinka ti probije kozhu a onaj dio se navali iza...
ova cijela rasprava nije oko 'rusenja' naseg posla, nego oko vaseg zdravlja. to sto bi ti odmah nakon busenja stavila kvalitetan nakit, ne mijenja cinjenicu da kod busenja mozes pokupit neku bolestinu. na svu srecu nismo zemlja s nekim velikim postotkom zarazenih od aids-a, hepatitisa itd, pa vecini ljudi nije nista nakon busenja pistoljem.
your choice =)
pppp
objavljeno: Tuesday, July 13, 2010 7:01:56 PM

uh..
nisam znala da oni medicinkom buse uho, to mi je malo scary..
ali onda opet, mozda i ok jer znaci da ne buse svima s istim nastavkom od pistolja.. :-/

ma iskreno, napravila bih to vec 10x kod zlatara do sad da nisam imala losa iskustva s jednim "profesionalnim" salonom u zg.
napravila sam monroe, prvo je bilo sve super. pazila sam sto jedem, nisam pila, nije bilo krvi, boli, naoticanja, nista! uopce nikakvih problema, sve do jednog dana (2 mjeseca nakon busenja) kad sam se malo prehladila (znam da je onda vise bakterija i svega u usnoj supljini i okolo smiley ) i skuzila da mi je usnica na mjestu pirsa sve deblja i deblja. ocistila sam sve, nasprejala, otisla spavati i ujutro se probudila i skuzila da mi je ona plocica skoro potpuno nestala. usla u meso! usrala sam se i odmah otrcala kod njih. zenska mi otvorila usta, pogledala i rekla da joj nije jasno sto se dogodilo i da to u svom mnogogodisnjem stazu nikad nije vidjela nista slicno. tu sam se jos vise usrala. smiley nista nije bolilo, nije bilo gnoja, krvi, samo je bilo lagano naoteceno, a plocica je dok sam dosla kod njih, skroz usla u meso. onda povuci-potegni, ona je to iscupala van i rekla da probam ponovo gurnuti kad se malo smiri. i da nema pojma zasto se to desilo i da moze biti da mi organizam jednostavno odbija nakit. nesto kao - da jako zdravi (?) organizmi ne mogu podnijeti takve "uljeze" u tijelu..
jeste culi vi za tako nesto?

drugi dan sam ga probala gurnuti nazad, ali rupica je bila skroz zatvorena, kao da je nije ni bilo.

i jebiga, opet novce spominjem - ali na to sam potrosila cca. 400 kn - za drek.

i zato me sad strah opet davati cca. 800 kn za busenje oba uha ako mi se ponovi ista stvar.. :(
-ANA-
objavljeno: Tuesday, July 13, 2010 7:17:38 PM

Prodružen(a): 12/12/2008
[quote=pppp]uh..
ali onda opet, mozda i ok jer znaci da ne buse svima s istim nastavkom od pistolja.. :-/
:(/quote]Ne postoji puno nastavaka od pistolja. Pistolj je jedan i nije u promjenjivim nastavcima. Znaci svima se busi s ISTIM pistoljem bez ikakvih promjena nastavaka.
Malo mi je blesavo pricati pricu iz pocetka posto je o tome pisano nadugo i nasiroko na forumu pa ukoliko si zainteresirana slobodno procitaj. smiley
pppp
objavljeno: Tuesday, July 13, 2010 7:20:50 PM

znam, znam, iste sekunde sam skuzila sto sam napisala jer sam krivo shvatila ovo sto je ayreen zadnje napisala! Rolling eyes
hvala jos jednom na pojasnjenju!
Ayreen
objavljeno: Wednesday, July 14, 2010 12:44:26 PM

pppp je napisao(la):
uh..

ma iskreno, napravila bih to vec 10x kod zlatara do sad da nisam imala losa iskustva s jednim "profesionalnim" salonom u zg.
napravila sam monroe, prvo je bilo sve super. pazila sam sto jedem, nisam pila, nije bilo krvi, boli, naoticanja, nista! uopce nikakvih problema, sve do jednog dana (2 mjeseca nakon busenja) kad sam se malo prehladila (znam da je onda vise bakterija i svega u usnoj supljini i okolo smiley ) i skuzila da mi je usnica na mjestu pirsa sve deblja i deblja. ocistila sam sve, nasprejala, otisla spavati i ujutro se probudila i skuzila da mi je ona plocica skoro potpuno nestala. usla u meso! usrala sam se i odmah otrcala kod njih. zenska mi otvorila usta, pogledala i rekla da joj nije jasno sto se dogodilo i da to u svom mnogogodisnjem stazu nikad nije vidjela nista slicno. tu sam se jos vise usrala. smiley nista nije bolilo, nije bilo gnoja, krvi, samo je bilo lagano naoteceno, a plocica je dok sam dosla kod njih, skroz usla u meso. onda povuci-potegni, ona je to iscupala van i rekla da probam ponovo gurnuti kad se malo smiri. i da nema pojma zasto se to desilo i da moze biti da mi organizam jednostavno odbija nakit. nesto kao - da jako zdravi (?) organizmi ne mogu podnijeti takve "uljeze" u tijelu..
jeste culi vi za tako nesto?

drugi dan sam ga probala gurnuti nazad, ali rupica je bila skroz zatvorena, kao da je nije ni bilo.

i jebiga, opet novce spominjem - ali na to sam potrosila cca. 400 kn - za drek.

i zato me sad strah opet davati cca. 800 kn za busenje oba uha ako mi se ponovi ista stvar.. :(

u tim slucajevima, kad ti pirs tak krene oticat, istog trena (ili najbrze moguce) odes do najblizeg salona gdje imas dvije opcije
1. ako zelis zadrzati pirs, treba staviti dulji nakit i, ovisno o problemu koji postoji, eventualno promijeniti ciscenje
2. ako ti se ne da gnjavit s pirsom, jednostavno ga izvadis i to zaraste u roku odma

znaci ako imas neku upalu, infekciju, kakav god problem s pirsom; cim ti izvadis nakit - ostaje ti rana a ne zarasli kanalic, pa se prema tome jako brzo krene stiskat. u slucaju usne i jezika, rupica ti je vec nakon par sati neprohodna. nema vracanja.
obicno ti tijelo ne krene samo od sebe odbacivat pirs na usni (fakat jako rijetko); cesce su problemi izazvani ovak nekim prehladama, padom imuniteta, udarcima itd.

na stranu sad ta usnica =) svaki pirs je prica za sebe; mozes imat dva piercinga jedan pored drugog, jedan ce ti radit probleme maksimalno a drugi sve 5...

a sto se tice tih usiju...velim, tvoj izbor. ako nisi, procitaj cijeli ovaj post od prve stranice i ako si jos uvijek uvjerena da ce sve bit oke, go for it. znam da ja ne bi =) svi smo u nekom periodu zivota radili kojekakve busotine kod zlatara, ja od toga danas imam crne tocke po uhu sa straznje strane, ne izgleda nimalo krasno hehehe

kod nas ako busis oba uha odjednom, jedno busenje ti je 100kn jeftinije.
ili, mozes prvo izbusit jednu stranu, pustit da zaraste i stavit neki nakit koji vec hoces a onaj stari donijet na sterilizaciju pa platis samo pirsanje drugi put.
gothic_butterfly
objavljeno: Wednesday, July 14, 2010 6:40:17 PM

pppp je napisao(la):
uh..
skuzila da mi je usnica na mjestu pirsa sve deblja i deblja. ocistila sam sve, nasprejala, otisla spavati i ujutro se probudila i skuzila da mi je ona plocica skoro potpuno nestala. usla u meso!

meni se ista ,potpuno ista stvar dogodila nakon dva mjeseca!!
nisan mogla nikako otić da mi to pogledaju,jer san s brača...i sama sam si izvukla pločicu (ne baš pohvalno,al eto) preko koje mi se već bija navuka ka tanki sloj mesa....držala san led na tome i smanjilo se...al kad god bih zaspala na toj strani ujutro ista priča..mučilo me neka dva tjedna tako i prestalo mie odjednom.osta mi je mali keloidić kojeg san se riješila pomoću lekadola..i sad da kucnem od drvo xD sve je super

Jim Morrison
Tamsenj!
objavljeno: Saturday, August 14, 2010 3:22:59 PM

Prodružen(a): 8/13/2010
Sjećam se da sam u 4.osnovne išla kod zlatara sva sretna probušiti uši. Za tjedan dana sreće više nije bilo.
Ostala je ogromna infekcija na desnom uhu koje je on krivo probušio,toliko ukrivo da nemoš vjerovat. Zagnojilo mi se sve
živo i mrtvo i nisam mogla odkopčati naušnicu pa sam je morala provući kroz uho. Trauma u pi****mamičin!
Od tad se bojim zlatarni :Đ i općenito bušenja ušiju.

Neb nikome nikad preporučila da ide bušit kod zlatara šta god, hebote radije onda doma probušiš, isti ti vrag.

Korisnici koji čitaju ovu temu
Guest

Idi na forum
U ovom forumu ne možete otvarati nove teme.
U ovom forumu ne možete odgovarati na postove.
U ovom forumu ne možete brisati Vaše postove.
U ovom forumu ne možete promijeniti Vaše postove.
U ovom forumu ne možete kreirati nove ankete.
U ovom forumu ne možete glasati u anketama.

RSS feed glavnog foruma : RSS

ZagrebTattoo tema (c) Sistrum d.o.o. (http://www.moja-trgovina.net/)